20/10/2020

Raportul pe 2016 dat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş

Anul 2016 s-a încheiat şi pentru Camera de Comerț Industrie și Agricultură a județului Timiș încheie anul 2016 cu realizări remarcabile, directorul general al acestei instituţii, Florica Chiriță a prezentat  realizările acestui an care în curând se încheie, dar a ţinut să precizeze şi câteva proiecte proiecte pentru anul viitor.

 În date şi cifre avem cea de a 23-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Judeţul Timiş, ce a avut loc în 28 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT unde au fost recompensati cei mai eficienti oameni de afaceri și firmele lor, la care au luat parte  800 de participanţi: oficiali ai administrației publice locale, ambasadorii României în Serbia și în Ungaria, ambasadorul statului Bosnia-Herțegovina la București, corpul diplomatic acreditat la Timișoara, mediul academic, oameni de cultură, asociaţii de afaceri, colaboratori, parteneri, mass-media.
1.743 firme clasate pe locurile I, II şi III, (în 6 domenii de activitate, 251 grupe, 5 clase de mărime) din 8.554 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate conform unei metodologii unice și unitare la nivel național.
241 de firme au fost recompensate cu Distincţia de Excelenţă (4 ani de clasificare pe unul din primele trei locuri în Top).
119 firme distinse cu Trofeul de Excelenţă (6 ani de clasificare pe unul din primele
trei locuri în Top).

Punctul forte pe care şi reprezentanţii Camerei îl consideră de bun augur este deschiderea oficială a BIROUL UNIC, premieră în sistemul cameral românesc..

CCIA Timiş a mai derulatşi  un amplu program de informare şi instruire a firmelor cu privire la reglementări europene și naţionale: 9 seminarii, peste 1.300 de firme, a participat şi la 7 misiuni economice în diferite țări partenere: la Las Vegas (SUA), la Novi Sad (Serbia), la Varșovia (Polonia), expoziția China HomeLife , Spania la CCI Sevilla, sau Târgul de Inovații, Cooperare și Antreprenoriat, de la Zrenjianin (Serbia . În toamna acestui an reprezentanţii Camerei au participat la o misiune economică la Atena (Grecia), urmate de Budapesta și Viena.

Au avut loc întâlniri şi cu ambasadorii diferitelor ţări , cum a fost întâlnirea cu ambasadorul Mexicului în România ce a propus organizarea zilelor culturale mexicane la noi în oraș, sau întâlnirea cu Ambasadorul Republicii Austria în România, E.S. Domnul Gerhard REIWEGER, a avut o întâlnire cu conducerea CCIAT în cadrul căreia s-au discutat aspecte privind consolidarea relațiilor economice dintre Austria și județul Timiș.

Pentru 2017 un proiect de viitor ar fi „Centru Expozițional BANAT” ca rezultantă a cooperării cu parte sârbă de la Zrenjanin, ce ar permite creşterea competitivităţii economiei în zona transfrontalieră România- Serbia, care ar duce la  îmbunătățirea competitivității zonei, în relaţiile economico-regionale.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share