Războiul medicamentelor - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Foto credit: https://3dprint.com/wp-content/uploads/2015/11/3dp_3dppills_lotsofpills-e1447282921327.jpg

 

Industria farmaceutică este de departe una din cele mai profitabile. Marii producători de medicamente nu vor fi niciodată în pericol falimentar atât timp cât numărul bolilor și al pacienților este în creștere. Varii teorii ale conspirației susțin că industria medicamentelor produce pe scară largă medicamente care să trateze pacienții care sunt victime ale uneia din cele mai serioase epidemii ale secolului 21 și anume ALIMENTAȚIA. Sau mai bine spus proasta sau slaba alimentație. Industria alimentară este se pare într-un parteneriat obscur cu cea farmaceutică în sensul că prosta calitate a produselor pe care le mâncăm face ca o multitudine de boli curente precum cancerul, diabetul și obezitatea morbidă să fie în mare măsură produse de ceea ce mâncăm și mai puțin de factori de mediu, elementul genetic sau stresul de zi cu zi.

Dacă ar fi să citim cu atenție ÎNTREGUL prospect al multor medicamente vom descoperi că un număr însemnat din așa-zisele suplimente alimentare ”naturale” conțin toxine considerate de unele organizații ale sănătații ca letale.

Până la ora actuală (începând din 2007) mai mult de 700 de produse numite generic suplimente alimentare au fost descrise drept produse de duzină, a căror componență chimică este nu numai nocivă dar induce în eroare prin aceea că nu conțin nici pe departe ingredientele trecute pe prospect.

Mai bine de 23 000 de oameni ajung anual la Urgențe acuzând simptome ca urmare a consumului de astfel de suplimente (și asta numai în SUA!).

Mai mult, FDA (Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor) a precizat că mai bine de 60% din producătorii de suplimente alimentare nu au trecut inspecția sanitară, adică nu au făcut dovada că pot comercializa în siguranță aceste medicamente.

Între 2004 și 2013 numărul afecțiunilor grave ale ficatului ca urmare a consumului de suplimente și pastile a crescut la 185%.

A devenit din ce în ce mai greu să identificăm produsele sigure. Organizația mondială a sănătății dar și alte organizații din SUA care se ocupă cu reglementarea industriei americane a medicamentelor sfătuiesc consumatorii să ia în calcul următoarele aspecte:

  1. Nu complicați alegerile pe care le faceți în materie de suplimente. Dacă un medicament conține mai mult de 6 ingrediente se consideră faptul că acel produs este posibil să fie mai mult periculos decât benefic.
  2. Căutați sigiliul calității – acele mici certificări care apar pe cutia suplimentului cumpărat și care atestă că produsul a fost inspectat riguros de organizații care se ocupă de controlul și siguranța calității.
  3. Nu aveți încredere în produse care promit rezultate sigure și rapide. Cele mai periculoase produse s-au dovedit cele care promit pierderea rapidă în greutate, creșterea performanței sexuale sau îmbunătățirea memoriei.
  4. Dacă nu sunteți siguri de un produs și aveți acces la internet sau la un dicționar actualizat al medicamentelor căutați componentelor chimice, substanțele sau ingredientele prezente pe prospect.

Americanii cheltuie pe an în jur de 37 de miliarde de dolari numai pe suplimente alimentare. Majoritatea își pun sănătatea în pericol ingerând pastile care au în compoziție în proporție de 70-80% coloranți, arome artificiale, extracte din plante obscure, etc. O însemnată companie farmaceutică americană este în proces cu statul în scandalul privitor la produse de tipul fitoterapiei, medicamente din extract de plante. În urma procesului s-a dovedit că managerii și farmaciștii implicați au importat la prețuri foarte mici plante din China care nu aveau nimic în comun cu plantele din compoziția trecută în realitate pe prospectul produselor vândute.

Citiți cu atenție prospectul nu este numai un îndemn publicitar ci un sfat care vă poate salva viața. În condițiile în care multe medicamente nu precizează adevăratele ingrediente pe care le conțin sau dacă aveți suspiciuni în privința lor alegeți să nu cumpărați. Multe ”vitamine” și medicamente pe bază de plante pot produce alergii serioase, tulburări de metabolism, hipertensiune, blocaj renal sau distrugerea iremediabilă a ficatului.

Date preluate și adaptate din revista americană PREVENTION, numărul lunii August 2016.

Oana Stiff, Michigan SUA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share