Published On: vin, oct. 26th, 2018

Reabilitare și modernizare Parcul Mitropolie – Consiliul Local Municipal Târgoviște

Consiliul Local Municipal Târgovişte, întrunit în şedinţă ordinară astăzi, 26.10.2018, a aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea H.C.L. nr. 202/29.06.2018 referitoare la Nota conceptuală și a Temei de proiectare  pentru obiectivul de investiții Reabilitare și modernizare Parcul Mitropolie, Municipiul Târgoviște”.

Art. 1 (1) Se modifică şi se completează articolul 3 din anexa 1 – „Nota conceptuală” a H.C.L. nr. 202/29.06.2018 privind aprobarea Notei conceptuale şi a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare și modernizare Parcul Mitropolie, Municipiul Târgoviște”, după cum urmează:

Art. 3 Estimarea suportabilităţii investiţiei publice

3.1. Estimarea cheltuielilor pentru execuţia obiectivului de investiţii: 3.000.000 lei

3.2. Estimarea cheltuielilor pentru proiectarea, pe faze, a documentaţiei tehnico-economice aferente obiectivului de investiţie, precum şi pentru elaborarea altor studii de specialitate în funcţie de specificul obiectivului de investiţii, inclusiv cheltuielile necesare pentru obţinerea avizelor, autorizaţiilor şi acordurilor prevăzute de lege: Documentaţii cadastrale şi documentaţii tehnico-economice (Expertiza tehnică, DALI, PAC, POE, PT, CS, DE) – 200.000 lei, valoare inclusă în suma prevăzută la alin. 3.1.”.

Notă conceptuală – date tehnice

Obiective generale, preconizate a fi atinse prin realizarea investiţiei:

Municipiul Târgovişte vine în sprijinul locuitorilor săi și propune un proiect de reabilitare și modernizare a Parcului Mitropolie in suprafaţă de 26.567 mp prin revitalizarea unui spațiu public aflat în zona centrală a orașului, în vecinătatea Primariei, Prefecturii și Consiliului Județean Dîmbovița.

Mai precis reabilitarea zonelor pietonale si a iluminatului, modernizarea tuturor reţelelor edilitare aferente pieţei, refacere fântână şi analiză formă arhitecturală, dotare cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate, estetică şi să asigure o distribuţie funcţională optima precum si punerea in valoare a ruinelor din zona parcului .

Lucrările solicitate pentru reabilitarea si modernizarea Parcului Mitropolie sunt urmatoarele:

 • I.Reabilitarea zonelor pietonale si a iluminatului, modernizarea tuturor reţelelor edilitare aferente pieţei, refacere fântână şi analiză formă arhitecturală.
  dotare cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi,
  rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.)
 • II.Ruinele care urmeaza a fi restaurate sunt:
  -Turnul principal de acces nu va fi decat marcat la nivel de ruine;
  -Ruinele de la Vest
  -Ruinele de la Est, cu beci
  -Ruinele Paraclisului Bolnitei
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It