Published On: mar, mart. 13th, 2018

Reabilitarea energetică a Colegiului Național Traian Lalescu cu fonduri nerambursabile prin Regio-Programul Operațional Regional

Astăzi, a avut loc în Sala de Ședințe a Primăriei Municipiului Reșița semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea energetică a Colegiului Național Traian Lalescu, Reșița”. Finanțarea nerambursabilă se acordă în cadrul axei prioritare 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon și priorității de investiții Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice a Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR). 

Semnatarii contractului de finanțare au fost domnii Ioan POPA – Primar al Municipiului Reșița şi Sorin MAXIM – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul, ce se va desfășura pe parcursul a 28 luni de implementare, urmărește creșterea eficienței energetice în clădirile Colegiului Național Traian Lalescu (două clădiri cu destinația de liceu și o clădire cu destinația de sală de sport). Printre lucrările propuse în acest sens sunt vizate izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea acoperișului, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel și parter, reabilitarea instalațiilor interioare de încălzire și de furnizare a apei calde și reci, dar și refacerea sistemelor de preluare și colectare a apei pluviale. De asemenea, proiectul include montarea unei centrale termice noi, instalarea de panouri solare și panouri fotovoltaice, implementarea unui sistem de climatizare realizat cu ventiloconvectori și a unui sistem de ventilație mecanică cu recuperarea căldurii, implementarea unui sistem integrat de management energetic al clădirii, lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare, precum și crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Rezultatul acestor măsuri de eficientizare energetică va fi scăderea emisiilor CO2 cu aproximativ 73%.

Valoarea totală a proiectului este de 8.356.046,58 lei (1,80 milioane euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 6.880.284,26 lei (1,48 milioane euro).

Fondurile nerambursabile pentru reabilitarea cladirilor publice sunt acordate în cadrul prioritatății de investiții 3.1: Eficiență energetică, Operațiunea B. Clădiri publice a Regio-Programul Operațional Regional. Acest apel de proiecte a avut o alocare de fonduri nerambursabile (din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și din Bugetul de stat) ce totalizează 34,19 milioane euro pentru Regiunea Vest.

În Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare pe această componentă 73 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 84,40 milioane euro.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos