Published On: joi, mai 3rd, 2018

Reîmpăduriri în Parcul Natural Apuseni

Primăria Orașului Nucet și Parcul Natural Apuseni, alături de organizatorii, Laura Damian, specialist în educație ecologică și Samuel Brîndaș, responsabil Centrul Național de Informare și Promovare Turistică-Nucet, au iniţiat un proiect de bun augur.

După tăierile massive ce se întâmplă în toată ţara, am ajuns să nu mai avem păduri. Aşa se face că unele primării din ţară, cum este cazul şi a Primăriei Oraşului Nucet, din judeţul Bihor, să se gândească la sănătatea oamenilor, şi la ecosistemul planetei.

Şi doar primăvara se pot întâmpla astfel de lucruri, dacă unii tot taie, şi distrug, măcar alţii să pună la loc.
În acest sens, şi cu spirit de voluntariat, 45 de elevi ai şcolilor din localităţile învecinate , alături de angajați ai Administrației Parcului Natural Apuseni, cu sprijinul Ocolului Silvic Sudrigiu au plantat aproape 400 puieți din specia molid în zona cunoscută ca Șaua Ponița, la cumpăna dintre Valea Luncsoara si Valea Cobleș, totul sub sloganul “Împreună reîmpădurim Parcul Natural Apuseni”.

Acţiunea de voluntariat a fost inițiată de Administrația Parcului Natural Apuseni (reprezentanți, Cosmin Birău, Florin Coraș și Florin Vălean, agenți de teren, rangeri), în colaborare cu Ocolul silvic Sudrigiu, Primăria Orașului Nucet (Centrul Național de Informare și Promovare turistică, responsabil, Brîndaș Samuel), Școala Gimnazială Nr.1 Nucet (reprezentant, prof., Delia Cadar), Școala Gimnazială “Georgiu Popa” Câmpani (reprezentanți, prof., Denisa Lucuța și Corina Petruse), Școala Gimnazială Nr.1 Lunca ( reprezentanți, prof., Damaris Brîndaș-Cozma și Petronela Heredea).

La sfârşitul acţiunii, fiecare şi-a văzut valoarea muncii lui, şi că, prin ceea  ce au făcut au adus o contribuţie în plus unei vieţi mai bune pentru comunitate şi un plus de valoare, ecosistemului.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos