Published On: Dum, ian. 7th, 2018

Restructurări masive la Primăria Deva

Noul primar al Devei, liberalul Florin Oancea, fost viceprimar întro mai veche legislatură, s-a gândit să facă puţină curăţenie în cadrul primăriei, aşa ca de început de an, şi vrea să treacă de urgenţă la concedieri massive de personal.

Primii vizaţi sunt ce de la Poliţia Locală, unde atât el, în calitate de primar cât şi locuitorii oraşului sunt total nemulţumiţi de prestaţia acestora. Deva are în jur de 60 000 locuitori, şi 112 poliţişti locali, unii dintre ei având salarii de 7000 lei, unde este prevăzută şi norma de hrană, dar şi sporurile de “somn” pe timpul nopţii. Aşa că peste 40 de poliţişti vor rămâne fără locuri de muncă în acest an, iar cei care rămân nu vor mai primi nici normă de hrană.

Oancea spune că în 2017, circa zece milioane de euro au fost cheltuiţi pentru asigurarea salariilor angajaţilor primăriei, de aceea va  porpune reducerea fondul de salarii cu peste 3.000.000 de euro pe an.
“În organigrama primăriei sunt aprobate 902 posturi, din care 843 sunt ocupate. Sunt oraşe ca Oradea, care au peste 200.000 de locuitori, nu 60.000 ca Deva, şi au mai puţini angajaţi în primărie, în jur de 150 de persoane vor pleca din primărie. Activitatea se restructurează. Unde sunt doi sau trei pe post se vor organiza concursuri. Primăria Deva mai  are şi circa 40 de angajaţi care beneficiază şi de pensii. În noiembrie 2017, s-au alocat 3.415.000 lei pentru salariile din primărie, dublu faţă de luna noiembrie 2016, când au fost cheltuiţi 1.763.000 lei. Dublarea a venit din creşterea salariilor şi numărul mai mare de angajaţi”, a spus primarul Devei, Florin Oancea.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos