: joi 24 noiembrie 2016

Rețeaua Internațională de Bibliotecari Inovatori din Balcani

OFICIAL MEDIA

vladut-andreescu

În perioada 25-28 noiembrie 2016, orașul Sofia din Bulgaria va deveni gazda celei de-a doua convenții a rețelei internaționale INELI Balkans. Pe parcursul a patru zile, bibliotecarii inovatori care au trecut prin procese intense de învățare în această vară vor avea ocazia să împărtășească experiența acumulată până acum în cadrul proiectului, precum și ideile pe care intenționează să le pună în aplicare ca și servicii noi dezvoltate în cadrul bibliotecilor pe care le reprezintă.

Cea de-a doua Convenție INELI Balkans va dezvălui câștigătorii Premiilor Inovării și va marca începutul a cinci noi proiecte de bibliotecă. Nu în ultimul rând, evenimentul va demonstra valoarea ideilor de proiect prezentate și a parteneriatelor încheiate într-un an de activitate colaborativă. Cel mai bun exemplu în acest sens este chiar Rețeaua INELI Balkans Future Library. Programul reunește bibliotecari creativi și devotați din 11 țări europene din zona Balcanilor, printre care și România.

Județul Dâmbovița este reprezentat cu succes de metodistul Bibliotecii Județene, Vlăduț Andreescu. Inovatorul leader își propune să înființeze în cadrul instituției pe care o reprezintă un club de Storytelling în scopul combaterii discriminării și a excluziunii sociale și a creșterii numărului de utilizatori ai bibliotecii. Inițiativa sa este una dintre propunerile de proiect depuse în cadrul concursului destinat participanților la program și, dacă se va număra printre cele 5 câștigătoare, va primi o finanțare în valoare de 4000 de EURO pentru punerea ideii în practică. Cele mai bune inițiative vor fi anunțate în cadrul unei ceremonii pentru decernarea premiilor ce se va desfășura în cadrul evenimentului din Sofia.

Proiectul INELI Balkans se desfășoară cu sprijinul financiar al Fundației Bill & Melinda Gates. El este implementat de către organizația Future Library în parteneriat cu Asociația Bulgară a Bibliotecilor și Informației și Fundația Global Libraries.

Evenimentul va avea un program bogat în activități educative derulate cu scopul de a evidenția activitatea și potențialul rețelei. O atenție deosebită va fi acordată propunerilor de servicii inovative de bibliotecă ce au fost elaborate în cadrul apelului pentru dezvoltarea planurilor de înființare și dezvoltarea a acestora. Ele promovează idei originale, eficiente și de impact pentru dezvoltarea comunităților defavorizate, depășirea granițelor dintre instruire academică și sectorul economic și transformarea bibliotecilor în „actori” ai dezvoltării infrastructurii educaționale din aceste comunități.

Ideile sunt dovezi ale efectului multiplicator al rețelei și ele vor fi explorate în raport cu inițiativele bibliotecilor din program: academia virtuală a tinerilor pentru imprimare 3D, servicii pentru lucrătorii agricoli, servicii de management financiar, digitalizarea masivă a documentelor, educație pe tot parcursul vieții, scheme de combatere a șomajului urban și a izolării rurale, servicii tehnologice noi în bibliotecile afectate de dezastre naturale și supraviețuitoare ale războaielor și altele. Rețeaua își va dezvolta astfel capacitatea de a descoperi și utiliza resursele din bibliotecile balcanice pentru a susține astfel dezvoltarea comunităților prin programele sale de educație și colaborare.

Comunicat de presă

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Campioanele inotului romanesc invitate la Complexul Turistic de Natatie din Targoviste

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Campioanele inotului romanesc invitate la Complexul Turistic de Natatie din Targoviste

TOP 100 a continuat cu o nouă ascensiune: vârful Omu din masivul Bucegi

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru TOP 100 a continuat cu o nouă ascensiune: vârful Omu din masivul Bucegi

Noutăți de primăvară la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Noutăți de primăvară la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste

Calendarul si evenimentele zilei de 19 februarie

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei de 19 februarie

Horoscop zilnic, 19 februarie 2017. Taurii pot intra in polemici fara rost

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 19 februarie 2017. Taurii pot intra in polemici fara rost

Egal cu Petrolul Ploieşti

februarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Egal cu Petrolul Ploieşti

Prognoza METEO pentru 18 şi 19 februarie

februarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 18 şi 19 februarie

Horoscop zilnic, 18 februarie 2017. Berbecii isi maresc veniturile

februarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 18 februarie 2017. Berbecii isi maresc veniturile

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Timişoara

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Timişoara

Sorana Cîrstea: “Noi am încercat tot ce am putut, ne-am făcut treaba”

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Sorana Cîrstea: “Noi am încercat tot ce am putut, ne-am făcut treaba”

Chindia a remizat cu echipa lui Dică

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia a remizat cu echipa lui Dică

Concurs inot- Cupa CONTRATIMP CHINDIA- Complexul Turistic de Natatie Targoviste

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Concurs inot- Cupa CONTRATIMP CHINDIA- Complexul Turistic de Natatie Targoviste

DAMBOVITA: Drumuri in lucru in perioada 20-25 februarie 2017

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru DAMBOVITA: Drumuri in lucru in perioada 20-25 februarie 2017

O femeie din Spania a nascut gemeni la 64 de ani

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru O femeie din Spania a nascut gemeni la 64 de ani

COD GALBEN de ceață și polei. Care sunt județele afectate

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru COD GALBEN de ceață și polei. Care sunt județele afectate

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache