: joi 24 noiembrie 2016

Rețeaua Internațională de Bibliotecari Inovatori din Balcani

OFICIAL MEDIA

vladut-andreescu

În perioada 25-28 noiembrie 2016, orașul Sofia din Bulgaria va deveni gazda celei de-a doua convenții a rețelei internaționale INELI Balkans. Pe parcursul a patru zile, bibliotecarii inovatori care au trecut prin procese intense de învățare în această vară vor avea ocazia să împărtășească experiența acumulată până acum în cadrul proiectului, precum și ideile pe care intenționează să le pună în aplicare ca și servicii noi dezvoltate în cadrul bibliotecilor pe care le reprezintă.

Cea de-a doua Convenție INELI Balkans va dezvălui câștigătorii Premiilor Inovării și va marca începutul a cinci noi proiecte de bibliotecă. Nu în ultimul rând, evenimentul va demonstra valoarea ideilor de proiect prezentate și a parteneriatelor încheiate într-un an de activitate colaborativă. Cel mai bun exemplu în acest sens este chiar Rețeaua INELI Balkans Future Library. Programul reunește bibliotecari creativi și devotați din 11 țări europene din zona Balcanilor, printre care și România.

Județul Dâmbovița este reprezentat cu succes de metodistul Bibliotecii Județene, Vlăduț Andreescu. Inovatorul leader își propune să înființeze în cadrul instituției pe care o reprezintă un club de Storytelling în scopul combaterii discriminării și a excluziunii sociale și a creșterii numărului de utilizatori ai bibliotecii. Inițiativa sa este una dintre propunerile de proiect depuse în cadrul concursului destinat participanților la program și, dacă se va număra printre cele 5 câștigătoare, va primi o finanțare în valoare de 4000 de EURO pentru punerea ideii în practică. Cele mai bune inițiative vor fi anunțate în cadrul unei ceremonii pentru decernarea premiilor ce se va desfășura în cadrul evenimentului din Sofia.

Proiectul INELI Balkans se desfășoară cu sprijinul financiar al Fundației Bill & Melinda Gates. El este implementat de către organizația Future Library în parteneriat cu Asociația Bulgară a Bibliotecilor și Informației și Fundația Global Libraries.

Evenimentul va avea un program bogat în activități educative derulate cu scopul de a evidenția activitatea și potențialul rețelei. O atenție deosebită va fi acordată propunerilor de servicii inovative de bibliotecă ce au fost elaborate în cadrul apelului pentru dezvoltarea planurilor de înființare și dezvoltarea a acestora. Ele promovează idei originale, eficiente și de impact pentru dezvoltarea comunităților defavorizate, depășirea granițelor dintre instruire academică și sectorul economic și transformarea bibliotecilor în „actori” ai dezvoltării infrastructurii educaționale din aceste comunități.

Ideile sunt dovezi ale efectului multiplicator al rețelei și ele vor fi explorate în raport cu inițiativele bibliotecilor din program: academia virtuală a tinerilor pentru imprimare 3D, servicii pentru lucrătorii agricoli, servicii de management financiar, digitalizarea masivă a documentelor, educație pe tot parcursul vieții, scheme de combatere a șomajului urban și a izolării rurale, servicii tehnologice noi în bibliotecile afectate de dezastre naturale și supraviețuitoare ale războaielor și altele. Rețeaua își va dezvolta astfel capacitatea de a descoperi și utiliza resursele din bibliotecile balcanice pentru a susține astfel dezvoltarea comunităților prin programele sale de educație și colaborare.

Comunicat de presă

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Calendarul si evenimentele zilei – 22 ianuarie 2017

ianuarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei – 22 ianuarie 2017

Horoscop zilnic, 22 ianuarie 2017. Racii au intalniri profesionale importante

ianuarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 22 ianuarie 2017. Racii au intalniri profesionale importante

România, o ţară a hoţilor

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru România, o ţară a hoţilor

21 ianuarie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ a îmbrățișărilor

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru 21 ianuarie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ a îmbrățișărilor

Calendarul și evenimentele zilei de 21 ianuarie 2017

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul și evenimentele zilei de 21 ianuarie 2017

Prognoza METEO pentru 21 si 22 ianuarie

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 21 si 22 ianuarie

Horoscop zilnic, 21 ianuarie 2017. Rasturnari de situatie pentru LEI

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 21 ianuarie 2017. Rasturnari de situatie pentru LEI

ULTIMA ORĂ! Clubul Bamboo din Bucuresti A ARS in intregime! Zeci de persoane ranite!

ianuarie 21, 2017, Comentariile sunt închise pentru ULTIMA ORĂ! Clubul Bamboo din Bucuresti A ARS in intregime! Zeci de persoane ranite!

Moise Guran, în dialog cu studenții UVT

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Moise Guran, în dialog cu studenții UVT

Minunile exista: Salvati la 43 de ore de la producerea avalansei din Italia

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Minunile exista: Salvati la 43 de ore de la producerea avalansei din Italia

Planurile de viitor pentru dezvoltarea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Planurile de viitor pentru dezvoltarea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște

Top investiții România – Complexul de Natație de la Târgoviște are cel mai modern bazin de înot din țară

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Top investiții România – Complexul de Natație de la Târgoviște are cel mai modern bazin de înot din țară

Horoscop pentru vineri, 20 ianuarie 2017. Berbecii primesc sprijin de la divinitate

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru vineri, 20 ianuarie 2017. Berbecii primesc sprijin de la divinitate

A plătit Dragnea pentru cina cu Donald Trump din Statele Unite?

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru A plătit Dragnea pentru cina cu Donald Trump din Statele Unite?

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

ianuarie 20, 2017, Comentariile sunt închise pentru 9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache