Published On: mie, apr. 18th, 2018

România a fost astăzi protagonista Conferinței internaționale “Istoria Europei (1918-2018)”

România a fost astăzi protagonista Conferinței internaționale “Istoria Europei (1918-2018)”, care s-a desfășurat la Facultatea de Drept și Științe Sociale a Campusului Ciudad Real din Spania sub coordonarea profesorilor Universității din Castilla -La Mancha Luis Arroyo Zapatero și María Soledad Campos Díez. Experții academici au studiat națiunea română din cadrul istoric, constituțional și juridic.

La eveniment au participat cu lucrări de specialitate, și au reprezentat România, doamna conferențiar universitar doctor, Claudia Gilia alături de doamna Constanța Mătușescu, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității Valahia din Târgoviște. Parteneriatul dintre cele două universități, română și spaniolă s-a consolidat în cei peste 13 ani de acțiuni și proiecte comune. 

 

Am participat astăzi, la Universitatea Castilla La-Macha, Facultatea de Drept și Științe Sociale, din Ciudad Real, la Conferința Internațională – “Historia de Europa (1918-2018). Rumania 100 ano”. 
Titlul Conferinței mele a fost: 100 anos de constitucionalismo. La historia del Parlamento en Rumania (100 de ani de constitutionalism. Istoria instituției Parlamentului in România).
Am prezentat cadrelor didactice și studenților importanța istorică a unirii provinciilor românești cu patria mamă, dar și evoluția constituțională a statului român de la 1918 până în prezent.
Centenarul Marii Uniri nu este doar un moment de celebrare a unei istorii bogate a poporului român, ci și momentul în care trebuie să creionăm noi proiecte pentru viitorul României, o Românie care are un loc bine definit în construcția europeană.

Am expus auditorului și date despre istoria instituției Parlamentului în România.
Întrebările audienței mi-au dat posibilitatea să vorbesc și despre drepturile politice ale femeii în România, despre o posibilă revizuire a Constituției și despre arhitectura constituțională a României.
În cadrul vizitei la Universitatea Castilla La-Mancha am purtat o serie de discuții despre sistemul educațional spaniol cu domnul Luis Arroyo Zapatero, ex Rectorul Universității, dar și cu actualul Rector, domnul Miguel Angel Collado Yurita.
Facultatea de Drept și Științe Administrative din Targoviște si Facultatea de Drept si Științe Sociale din Ciudad Real au un parteneriat durabil de mai bine de 13 ani.
Mulțumiri speciale doamnei profesor Maria Soledad Campos Diez, ex Decanul Facultații de Drept din Ciudad Real, o prietenă a României.”
a declarat conferențiar universitar doctor, Claudia Gilia.

Decanul Facultății de Drept și Științe sociale UCLM, Juan José Rubio a reamintit că între ianuarie și iunie 2019 România va prezida Consiliul Uniunii Europene și a făcut referire la „angajamentul“ pe care țara noastră îl are cu Uniunea Europeană, precum și “echilibrul pe care îl integrează în politica de vecinătate, întotdeauna un factor de compromis” dar și creșterea economică pe care a experimentat-o ​​în ultimii ani. Din toate aceste motive, Rubio a considerat că studiul națiunii române este oportun din punct de vedere istoric și economic, potrivit miciudadreal.es .

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It