31/03/2020

România și Bulgaria vor semna un acord de cooperare privind accesul pacienților la medicamente

 sedinta_de_guvern

Guvernul a aprobat astăzi, prin Memorandum, negocierea și semnarea unui acord de cooperare cu Bulgaria al cărui cadru va asigura accesul pacienților la medicamente 제우스 8. În acest fel, pacienții din ambele țări vor putea beneficia rapid de medicamentele care lipsesc, din diferite motive, dintr-o țară, dar se găsesc în cealaltă Download Pokémon Soulsilver.

Oportunitatea încheierii unui astfel de acord a rezultat în cadrul întâlnirii comune din 6 octombrie a.c. dintre reprezentanți ai Guvernului României, Guvernului Bulgariei și reprezentanți ai instituțiilor de profil din cele două țări Download the Raspberry Pi kernel.

Astfel, România și Bulgaria pot conveni astfel asupra unor soluții comune pentru a depăși lipsa unor medicamente când se constată o astfel de situație erp 다운로드.

De asemenea, ca semnatare ale Acordului de cooperare pentru asigurarea accesului la medicamente, România și Bulgaria vor putea încheia acorduri comune cu producătorii în vederea obținerii unor reduceri de preț, vor agrea lista de medicamente cărora li se aplică procedura, precum și o poziție comună cu privire la prețul confidențial sau, după caz, reducerile de preț care vor fi cerute pentru medicamentele respective Download the Eternity Debugger.

Procedura privind acordurile comune încheiate cu producătorii de medicamente ar urma să fie aplicată pentru acele tratamente care nu sunt rambursate din fondurile publice în niciuna dintre țările semnatare ale acordului de cooperare, pentru medicamentele cu denumiri comune internaționale noi și pentru așa-numitele medicamente orfane, utilizate în tratarea bolilor foarte rare Download the Rome metro route too. Astfel, pacienții vor putea beneficia mai rapid de medicamentele cele mai noi și eficiente pentru diagnosticul lor și, pe de altă parte, vor fi asigurate economii în bugetele celor două țări jsp multipartrequest 다운로드.

Deciziile privind implementarea Acordului vor fi luate, prin consens, de către Comitetului de Coordonare pentru Acțiuni Comune ce urmează să fie creat în acest scop, iar prima ședință a comitetului va avea loc în România, ca Depozitar al Acordului, în termen de o lună de la intrarea lui în vigoare bookworm's lower pole.

Ulterior, și alte guverne din spațiul european se pot alătura acestui proiect de cooperare voluntară inițiat de România și Bulgaria, care vizează o abordare comună care să asigure accesul la tratamente eficiente în Europa Centrală și de Est Download this.

Informații suplimentare:

România și Bulgaria au prezentat acest proiect la Întâlnirea de lucru a miniștrilor Sănătății din Europa Centrală și de Est cu privire la provocările crescânde din domeniul politicii medicamentului, care a avut loc în zilele de 2-3 iunie, la Sofia și la care România a fost reprezentată de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și de președintele Agenției Naționale a Medicamentului, Nicolae Fotin 15 times.

La încheierea reuniunii, țările participante – România, Bulgaria, Croația, Estonia, Letonia, Macedonia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria – au semnat o declarație de intenție comună. Polonia a participat la reuniune ca observator.

Comunicat de presă Guvernul României

news247worldpressuk.wordpress.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments