Published On: Dum, iul. 22nd, 2018

S-a „relansat” pe şine tramvaiul turistic „Tram Tur”

Turiştii care vor trece prin Timişoara vor putea cunoaşte mai bine oraşul, dacă vor face o plimbare cu tramvaiul turistic „Tram Tur”, ce va circula într-un tur de oraş, înconjurând zona centrală, traseul fiind parcurs în aproximativ o oră. Acesta  pleca din Piaţa Libertăţii , şi va uni cele şase pieţe mai importante ale oraşului, cu o rezonanţă istorică mai deosebită: Piaţa Libertăţii, Piaţa 700, Catedrala Metropolitană, Piaţa Maria, Piaţa Bălcescu, Sala Olimpia (Complex Studenţesc), Piaţa Traian, Prefectura, Piaţa Sf. Gheorghe  şi retur în Piaţa Libertăţii.

În drumul său tramvaiul are puncte importante pe care le atinge, atât pentru turistul ce se află pentru prima dată în oraşul de pe Bega, cât şi din punct de vedere istoric.

Piaţa Libertăţii, având o rezonanţă istorică deosebită, numele acestei pieţe este strâns legată de numelei celui care a ridicat Timişoara la rang de oraş, Eugeniu de Savoya, Catedrala Mitropolitană, pe treptele căreia au murit mulţi tineri în 1989, Piaţa Maria, care e şi locul de unde s-a dat „startul” Revoluţiei Române în 1989, dar şi locul unde a fost executat Gheorghe Doja, tot acolo aflându-se şi strada cu numele respectiv, Piaţa Bălcescu , unde se află Biserica Romano-Catolică din cartierul Elisabetin, construită în stil neogotic în 1919, se trece pe lânga fosta Fabrică de pantofi Guban, Fabrica de Bere Timişoreana, prima fabrică de bere din România, clădirea datând din sec. XVIII, Biserica Milenium din Piaţa Traian, Parcul Popurului, unul dintre cele mai vechi parcuri din Timişoara, cu copaci seculari, fântâni decorative şi porţi impozante în stil Secession , Băile Neptun, Prefectura judeţului, undeva pe dreapta înainte de a ajunge la destinaţie, Bastionul, Piaţa Sf. Gheorge şi Piaţa Libertăţii.

Aşa cum am spus Tramvaiul Turistic, va circula doar duminica, de la ora 12, 00 – 20,00, programul făcut în aşa fel încât să plece la oră fixă, din oră în oră. Preţul este de 15 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii între 7 și 14 ani și sunt gratuite pentru copiii sub 7 ani. În preţul respective intră şi o băutură răcoritoare. De asemenea va exista un ghid audio care va explica traseul , cu istoria Timişoarei şi poveşti nemuritoare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Perfect Body – Suplimente nutritive Targoviste