Published On: joi, mart. 1st, 2018

Salariile medicilor și asistenților s-au dublat începând cu 1 martie 2018

Astăzi la sediul PSD Dâmbovița a avut loc o conferință de presă susținută de managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu. Au fost aduse în atenția publică informații referitoare la investiții și dotări spitalicești, dar și la salarizarea medicilor și asistenților care începând de astăzi s-a dublat.

Claudiu Dumitrescu, declarații:

”Vom continua investițiile începute la Spitalul Moroeni de  către Ministerul Sănătății. Ne concentrăm foarte intens pe repararea capitală a secției de Boli infecțioase, care are probleme atât de siguranță cât și ca dotări tehnice. Și aici o să ne adresăm la CNI cu sprijinul parlamentarilor PSD Dâmbovița. Branșarea secției la stația de epurare care deja există în curtea secției și crearea a două noi stații de epurare în curtea Spitalului Judetean de Urgență, altfel nu vom avea o autorizație sanitară de funcționare, ceea ce este inacceptabil.

Ca și dotări ne concentrăm pe secțiile:

  • cardiologie- achiziția unui ecograf de ultimă generație, monitoare, o stație centrală
  • recuperare medicală-  aparatura este veche (de aproximativ 40 de ani)
  • gastroenterologie-  vrem să schimbăm endoscopul, care la fe,l este vechi

S-a realizat un dozaj centralizat al detergenților. Am achiziționat niste detergenți moderni, care pot fi dozați automat și care asigură o spălare superioară și o inactivare a clorului care în timp deteriora toate lenjeriile spitalului.

Salarizarea medicilor:

De la 1 martie anul acesta pentru medici și asistenți guvernul actual a găsit o formulă superioară de salarizare. S-a mers pe aceste două categorii, tocmai pentru a nu-i mai lăsa pe medici să plece în străinătate. Medicul primar gradația V, care este cea mai mare, dacă acum are 7.020 de lei, salariul de bază (fără contractele suplimenatre de gardă), va crește la 15.567 de lei, se va dubla. La un asistent debutant, gradația V, salariul de 2.500 de lei va crește la 4.600 de lei, iar la un asistent principal, de la 3.200 de lei la 4.800 de lei. Toate sunt salarii brute. ”

Mai multe detalii in VIDEO:

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex