28/05/2020

„Salonul Copiilor”, într-un grupaj de culoare, la prima expoziţie atelier.

Un „Salon al copiilor” cu vârstele între 5-11 ani se află deschis pentru câteva zile la Galeria de Artă „Pro Armia”, din Piaţa Libertăţii, Timişoara, copii pregătiţi sub îndrumarea artistului plastic Patricia Iusztin.

Mult talent, multă ambiţie, lucrări în peniţă, acuarelă, grafică, desen , tuş,, ulei pe pânză, acril, la prima ediţie a acestei expoziţii, munca unui „mănunchi” de copii, un singur băiat, şi restul fetiţe, în aproape 2 ani de zile.

Copiii au fost pregătiţi de către Patricia, în atelierul de pictură al acesteia, iar după aproape doi ani au ieşit şi în faţa publicului.

După cum spunea însuşi coordonatorul grupului, „ copiii sunt foarte implicaţi, foarte dăruiţi, pun suflet în tot ce fac”.

Au fost abordate toate genurile, de la compoziţii, natură statică, peisaje, portrete.

Patricia Iusztin spunea că „fiecare copil e un artist, principalul e să rămână aşa şi  când va creşte”.

La atelierul Patriciei sunt pregătiţi 11 copii, adică 10 fetiţe şi un băiat. Expoziţia e formată din câteva sute de lucrări, atât pe pânză cât şi desene şi schiţe pe hârtie.

Se doreşte în continuare deschiderea unor expoziţii tematice, în continuare, aceasta, ca primă este un caleidoscop atât alb – negru, cât şi unul de culoare, chiar un mozaic de lucrări. Cum sunt mai multe teme întro singură expoziţie, pe viitor se doreşte ca fiecare temă, grupaj, să facă parte alături de alte lucrări în expoziţii distincte ca tematică.

„Voi pune accent pe caracterul de mozaic-caleidoscop al acestei expoziţii, şi voi încerca să îi aduc în faţă pe copii, încurajând fiecare copil în parte, pentru mine fiind foarte important ca să canalizez fiecare copil pe drumul său, mergând pe individualitatea fiecăruia”.a spus Patricia Iusztin.

Fiecare copil a primit c\te o diplom[ de apreciere a muncii lor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share