Published On: mar, feb. 5th, 2019

SALONUL NR. 6 după Cehov, regia Dumitru Acriş – Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

SALONUL NR. 6 după Cehov

Duminică 10 februarie, de la orele 19:oo în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, vă invităm la mega-producția „Salonul nr. 6”

după A. P. Cehov

dramatizarea: Dumitru Acriș
traducerea: Cristian Tătaru
regia: Дмитрий Акриш (Moscova)
decor și costume: Liliya Khismatullina (Moscova)

Suntem cu toții invitați la un spectacol care vorbește ”despre curajul și îndrăzneală” de a fi om ”normal” într-o lume nebună sau invers?! De acest lucru vă veți convinge dumneavoastră, unde este normalitatea, dacă am avut-o, de ce am pierdut-o și cum ne putem recupera pe noi înșine.

Regizorul Dumitru Acriș a împărtășit din relația pe care o are alături de teatrul nostru, dar și despre spectacolul ”experiment” pe care l-a pregătit la Târgoviște.

Ideea ”Salonului nr.6” mi-a venit undeva în luna iunie-iulie, dupa Festivalul Babel, cand am participat cu ”Nopțile Albe” ale lui Dostoievski. Atunci am și discutat cu domnul Ranin despre o eventuală montare la Teatrul Tony Bulandra. Este foarte imporant să găsești oamenii, echipa potrivită, iar eu cred că am găsit-o. Domnul Ranin a vorbit despre acești 8 ani de relație frumoasă cu teatrul din Târgoviște, cu acești oameni frumosi. Îmi doresc din tot sufletul ca această istorie frumoasă să aibă continuitate. Spectacolul este despre oameni buni, frumoși, într-o lume nebună. Actorii au primit textul cu 10 zile înainte de spectacol, este o istorie aparte; i-am promis profesorului meu de la Moscova că am să fac acest experiment. Despre rezultatele lui veți vorbi dumneavoastră, măine, poimâine…Este un experiment și pentru mine și pentru actori. (Dumitru Acriș)

SALONUL NR. 6 după Cehov

Cum putem diferenția un om nebun de un om normal? După felul cum se raportează la realitate. Care realitate? Ea este a fiecăruia, noi ne-o creăm. E asemenea unui joc cu câteva reguli și nesfârșite posibilități. De aceea, de cele mai multe ori, mintea ne joacă feste. Se pierde în noianul de idei, dezvoltă obsesii, frici… înnebunește, ca un semn de revoltă în fața existenței, care încearcă să se explice pe ea însăși, iar și iar. Ne-bunul pentru această lume își creează alta. Mai mică, cu stereotipii, dar în ea se simte în siguranță. Ce se întâmplă însă cu sufletul? Îl vezi reflectat în privirea mare și fixă, îl vezi cât de dor îi este de împlinirea unui ideal, un ideal numai de el știut, pe care simte că nu are cum să-l împărtășească lumii. În esență este același ideal fără de care noi, „oamenii normali”, ne-am adaptat să trăim: iubirea. Mai goi, mai singuri, mai nesimțitori, dar trăim. Salonul nr. 6, după A.P. Cehov, în regia lui Dumitru Acriș este un „afront” adus renunțărilor la vis.

Dumitru Acriș este actor și regizor, născut la Chișinău, unde a absolvit Actorie. După 12 ani de teatru,începând cu anul 2012 se retrage la Moscova unde studiază regie de teatru/dramă la Universitatea de Artă Teatrală GHITIS din Moscova – clasa profesorului Leonid Heifeț. Spectacolul Furtuna, regizat de el la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, a fost selecționat să participe anul acesta la prima ediție a Festivalului de Teatru Experimental „Bomb” din Seul, Coreea de Sud. Chiar înainte de a reveni la Târgoviște, Dumitru Acriș  a jucat, în limba rusă, one-man show-ul „Hitler in love”, spectacol al Teatrului Tony Bulandra, la International Theatre Festival of Monodrama Performances „SOLO” de la Moscova. În urma reprezentației, spectacolul a fost nominalizat printre primele spectacole din Capitala Federației Ruse și se va juca în stagiune permanentă la Theatre Center „Na Strastnom”.


DISTRIBUȚIA 
Andrei Efimovici – Liviu Cheloiu
Hobotov – Mircea Silaghi
Asistenta – Lavinia Pele
Fecluska – Cristina Dumitra
Mihail Averianovici – Vlad Jipa
Nikita – Ionuț Achivoaie

Salonul nr. 6:

Ivan Dmitrici – Bogdan Farcaș
Moiseika – Sebastian Bălășoiu
Un bolnav – Radu Câmpean
Alt bolnav –Ilie gherghu
Alt bolnav – Ștefan Ștefănescu
Durata: 2h (fără pauză)
Limită de vârstă: 16+

 

☎️ Telefonul agenției de bilete a teatrului: 0245.210.046;
✆ WhatsApp: 0799.759.012;
💻 E-mail: rezervari@tonybulandra.ro
🎭 Agenția de bilete a teatrului: Bulevardul Regele Carol I nr. 43

🔓 Program de lucru: L – D: 09.oo -19.oo

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

Info Targoviste Complex


YouTube Oficial Media

Pin It