" /> Salvamont Dâmbovița- acțiune de salvare în zona Dichiu- Piatra Arsă | Oficial Media
Published On: lun, iun. 20th, 2016

Salvamont Dâmbovița- acțiune de salvare în zona Dichiu- Piatra Arsă

Am primit pe adresa redacției un comunicat de presă din partea Salvamont Dambovița în care suntem informați de o acțiune care a avut loc ieri, în zona Dichiu- Piatra Arsa, acolo unde se afla o persoană inconștientă, politraumatizată în urma unui accident de bicicletă. Echipa Salvamont a intervenit în cel mai scurt timp pentru stabilizarea pacientului, urmand ca acesta să fie transportat ulterior cu un echipaj SMURD la Spitalul de Urgență Târgoviște.

Redăm integral comunicatul de presă:

salvamont smurd

”Astazi, 19 iunie 2016 în jurul orei 18:30 am fost solicitați de către Dispeceratul Național Salvamont să intervenim în zona Dichiu – Piatra Arsă acolo unde se afla o persoană inconștientă, politraumatizată în urma unui accident de bicicletă.
O primă echipă formată dintr-un salvator montan și asistent medical s-a deplasat la locul mai sus menționat cu SSV-ul din dotare, ajungând în aproximativ 20 de minute.
O a doua echipă formată din doi salvatori montani și medic au plecat cu mașina în sprijinul primei echipe.
Pe drumul către zona Dichiu – Piatra Arsă am beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Montane Peștera care a deschis drumul, permițând accesul autovehiculului Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

La fața locului se află o tânară în varsta de 22 ani, conștientă, politraumatizată, cu multiple plăgi și escoriații localizate la nivelul membrelor și la nivelul capului ce se află într-o ușoară stare de hipotermie.
Cu ajutorul Jandarmeriei Montane de la posturile Peștera și Zănoaga care a dirijat traficul și a semnalizat corespunzător zona accidentului, am stabilizat victima și am imobilizat-o pentru a putea fi transportată la cea mai apropiată cabană. Ajunși la Cabana Dichiu înaintea ambulanței victima a beneficiat de tratament IV pentru a putea fi transportată mai apoi la spital. Dupa aproximativ 10 minute a sosit la cabana si echipajul SMURD care a preluat victima la ora 19:55 și a transportat-o la cea mai apropiată unitate spitalicească.”

Imagini needitate Salvamont Dambovița:

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It