Published On: sâm, mai 12th, 2018

Sâmbătă şi duminică , două concerte cu orchestra TREES

Asociația SOLIDART în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană organizează, în cadrul celei de-a doua ediții a Timișoara Refugee Art Festival (TRAF), două concerte în care se regăsesc toate valorile care ne caracterizează ca oraș european: multiculturalitatea, multiconfesionalitatea, multietnicitatea.

Timişorenii sunt aşteptaţi sâmbătă și duminică, la concertele TREES orchestra și Roots Revival.

Sâmbătă, 12 mai, de la ora 20:30, la Basca, are loc concertul TREES orchestra, care este o trupă înființată la sfârșitul anului 2016, în București, cu un sound nou pentru scena autohtonă, cu texte ce abordează teme sociale, politice și personale.

Duminică, 13 mai, pe Podul de Fier, de la ora 20.30, concertul Roots Revival își propune să ofere o moștenire muzicală autentică, în forme contemporane, pentru a schimba, a experimenta și a trăi cu alte culturi. Roots Revival este un proiect internațional, înființat în anul 2013, la inițiativa lui Mehdi Aminian, în care fiecare muzician vine dintr-un mediu cultural diferit, încercând să aducă influențe de  jazz, folk și world music din muzica tradițională în cea contemporană.

Ediţia din 2018 a Timișoara Refugee Art Festival se desfășoară în perioada 10-13 mai și gravitează în jurul temei Subiectificare, un posibil răspuns la obiectificare, propus ca efect al înțelegerii, empatiei și încrederii.  Oamenii nu sunt obiecte. Oamenii nu sunt cifre. Oamenii nu sunt unelte. Oamenii nu sunt marfă. Marfa are etichete. Oamenii nu. Oamenii sunt persoane, sunt indivizi, sunt fiinţe cu emoţii, nevoi şi voinţă. Fiecare are dreptul de a fi subiectul propriei sale vieţi.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos