: sâmbătă 24 ianuarie 2015

SARACIA IMPUSA DE IMPARATI SARLATANI

OFICIAL MEDIA


saracie2

Mă doare rău de tot sufletul. Mi-e îmbâcsit rucsacul de atâtea bilete de metrou costisitoare pe care hotărât nu le mai cumpăr când pot să o iau pe jos. Mi-e foame câteodată şi când deschid frigiderul mă izbesc de aceeaşi revelaţie: e gol!

Și, Doamne, cât e de impovarator să te știi cu poșta plină de facturi neplătibile! Sunt om cinstit, corect, nu fur, nici măcar nu iau fără permisiune; fobie am de-a aduna datorii și de aceea caut să mă descurc; cât și pentru alți „tovarăși” de-ai mei de greu.

Cu capul sparg toate zidurile chinezești dacă îmi propun și nu fac decât să merg pe cărare; onest, principial. Nu supăr, sau nu voind, nici stânga, nici dreapta. Om apolitic sunt, dar când mă uit în farfurie și dup-aceea în jurul meu, mă-ntreb: unde ni sunt INTAI STATATORII?

biserica

Îmi place să iubesc; cu patimă… Îmi place să dărui; uitând… Vreau să îmi aparțină Universul din dorința egoistă de a face fiecăruia parte; cu bucurie nestăvilită. Am nevoie să mă ocup iscusit de neiscusitele și nestrăduitele fapte mari care în mod nedrept îi îmbogățesc pe SARLATANII IMPARATI puși „cu degetul” în partide, comitete și comiții. De noi, aceia care care credem pe cuvant promisiuni oneroase. „Promisiunea făcută e datorie curată!”, iubiții mei șarmanți din politic… Ce note aveați la școală, docenților?

opulenta

Cât trebuie să mai aștept până instaurăm domnia iubirii de semeni?! Domnia iubirii de curăție, de virtute?! Domnia binelui peste rau?!

Eu am avut și am răbdare! Fac punte între Ana și Caiafa, între răi și răi, între răi și buni! Între emisfera neagră și cea albă din aceeași persoană!

Eu știu, simt că viitorul acum „incert” va fi unul binecuvântat. Am vorbit, am întrebat! Mi s-a răspuns! Eu sunt umilul scrib al poveștilor mele aparent fantasmagorice. Sunt buturuga mică din calea carului alegoric, însă. Pe front soldat sunt; cu sabia scoasă, cu paloșul care mă apără în mână iar nu cu acel care agresează, cotropește, ucide! Am venit să vă rog să redevenim oameni, ființe cerebrale, oameni buni! OAMENI!!! Am venit să vă rog să reînvățăm IUBIREA ca mod de viata!

saracie

Eu, bunul simț, nu impun, nu dictez, nu îmi arog! Eu apelez la norme morale ce fac parte din codul nostru genetic!

Este un imperativ cât un ecou prelung și puternic: TREBUIE SĂ FIE BINE IN MOD ACUT!

 

Dana Staicu

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

FC Aninoasa a reluat pregătirea

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru FC Aninoasa a reluat pregătirea

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

O.M. Aivanhov: „Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?”

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru O.M. Aivanhov: „Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?”

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa- Evenimente, 19 ianuarie 2017

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa- Evenimente, 19 ianuarie 2017

Ion Besoiu a murit la 85 de ani

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Ion Besoiu a murit la 85 de ani

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache