Published On: lun, oct. 29th, 2018

SEMNAREA ÎNCEPERII LUCRĂRILOR LA CONDUCTA DE TRANSPORT GAZE NATURALE MINTIA-BRAD

La sediul Primăriei Municipiului Brad, a avut loc ceremonia de semnare a ordinului de începere a lucrărilor la conducta de transport gaze naturale etapa I – tronson Mintia-Brad, emis de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale ”TRANSGAZ” SA Mediaș (SNTGN TRANSGAZ S.A).
La eveniment au luat parte deputat Laurențiu NISTOR,  reprezentanţi ai conducerii SNTGN TRANSGAZ S.A., primarul Municipiului Brad,  Florin CAZACU, prefectul județului Hunedoara,  Fabius-Tiberiu KISZELY, şi vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara,  Sorin Adrian VASILESCU, dar şi reprezentanţi ai constructorului  CIS GAZ S.A. precum și a subantreprenorului CONDMAG S.A.

Această conductă va ajuta foarte mult populaţia din vestul ţării în alimentarea cu gaze  naturale din judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor fiind necesară și oportună construirea unei astfel de conducte de transport gaze naturale pe direcția Mintia – Brad – Ștei, care va interconecta conducta de transport gaze naturale DN 400/300 Cefa – Căpîlna – Beiuș – Ștei cu conducta de transport gaze naturale DN 300 Simeria – Mintia.
Prin realizarea acestei interconectări se va asigura în același timp echilibrarea Sistemului Național de Transport (SNT), alimentarea cu gaze naturale a localităților de pe traseul conductei, precum și creșterea flexibilității SNT pentru preluarea vârfurilor de consum, din zona de vest a țării.
Obiectivul de investiţie proiectat se va amplasa pe teritoriul judeţului Hunedoara, în extravilan şi intravilan, pe teritoriile administrative ale localităţilor aparţinătoare comunelor Veţel, Şoimuş, Băiţa, Vălişoara, Luncoiu de Jos, Ribiţa şi municipiul Brad.
Sursele de finanțare sunt asigurate din Fondurile proprii al SNTGN TRANSGAZ SA (surse de finanțare prevăzute în Programul de modernizare investiții al TRANSGAZ SA pentru anii 2018-2019) iar valoarea contractului este în sumă de 22.455.347,20 lei fara TVA. Data estimată a finalizării lucrărilor este trim IV 2019 (termenul este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor).
Deschiderea ceremoniei a fost făcută de primarul Municipiului Brad, Florin Cazacu, gazda evenimentului.
În continuare, prefectul județului a vorbit despre importanța acestei investiții pentru comunitatea din Brad, din celelalte unități administrativ-teritoriale implicate, dar și pentru întreaga zonă a Munților Apuseni și a Țării Zarandului. A urmat cuvântul vicepreședintelui Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu.
Laurențiu Nistor, din fotoliul de deputat,  i-a asigurat pe toți cei prezenți de  tot sprijinul  pentru demersurile de dezvoltare a comunităților locale hunedorene.

În încheiere, directorul general al SNTGN TRANSGAZ S.A, alături de echipa sa, a prezentat pe scurt datele tehnice ale investiției, trecându-se, apoi, la semnarea efectivă a ordinului de începere a lucrărilor, urmat de cuvântul constructorului, care i-a asigurat pe cei prezenți, beneficiari și invitați, că se vor face toate eforturile pentru respectarea calendarului și a calității lucrărilor.
Un moment aparte l-a reprezentat semnarea documentului intitulat Pro-Memoria, document care, introdus într-o capsulă a timpului, va sta mărturie a eforturilor personale și instituționale depuse de zeci de ani pentru ca o astfel de investiție să se realizeze în această zonă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It