Published On: mar, mart. 22nd, 2016

Serviciul plătit cu 2.000 de euro pe lună pe care românii NU îl vor

bani

Firmele din domeniul transportului de marfă se confruntă cu o criză acută de şoferi. Transportatorii se plâng că nu găsesc forţă de muncă pe piaţă, deşi salariul pentru un şofer care lucrează în Comunitatea Europeană poate ajunge până la 2.000 de euro lunar.

Transportatorii ar fi dispuşi să instruiască şoferi pe cheltuiala lor, dar legislaţia nu îi ajută.

Site-urile cu anunţuri pentru locuri de muncă sau ziarele locale sunt pline de oferte de muncă pentru şoferi de TIR, care au posibilitatea să facă transport internaţional, pe bani frumoşi.

Potrivit unui reprezentant al transportatorilor, salariul pentru un şofer care lucrează în Comunitatea Europeană poate ajunge la 1.800 – 2.000 de euro lunar.

Cu toate acestea, pe piaţă e criză de şoferi de TIR. Un tranpsortator a explicat pentru Adevarul că lipsa de şoferi de TIR de pe piaţă este cauzată în primul rând de desfiinţarea şcolilor de meserii.

„Nu mai sunt şoferi. Cei care sunt buni şi care au experienţă s-au stabilit la anumite firme, iar alte societăţi, indiferent că au două sau 100 de camioane, au nevoie de şoferi. Unii au oprite şi maşinile din circulaţie din cauza lipsei de şoferi”, a declarat Miron Sporea, vicepreşedinte al Asociaţiei Patronale a Transportatorilor „Europa 2002″.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. ludu spune:

    sa mori ta ma giga,pune-ti numele sa stiu ca nu sint singurul bou de pe lumea asta

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex