Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

SILVIU NECULA- PROGRAM ELECTORAL pentru Consiliul Județean Dâmbovița

necula

PROGRAM ELECTORAL CANDIDAT INDEPENDENT CONSILIUL JUDETEAN DAMBOVITA – SILVIU NECULA

Cine este Silviu Răzvan Necula

M-am născut pe 14 februarie 1983, la Găești, într-o familie modestă. Am urmat cursurile școlii primare și clasa a V-a în Comuna Răscăeți, clasele VI – XII urmandu-le la Liceul Teoretic Mihai Viteazul din comuna vecină Visina pâna în  vara anului 2001. Din toamna anului 2001 până în vara anului 2005 am urmat la Universitatea de Stat din Pitești, cursurile  Facultății de Științe Economice, specializarea Managenent. În anul 2008-2009 am urmat masterul la Universitatea Valahia din Târgoviște, Facultatea de Științe Economice, specializarea Managementul Proiectelor. Din anul 2001 și până în prezent am urmat și obținut calificari în special în domeniul agricol și accesării fondurilor europene, obținând mai multe calificari, printre care: manager de proiect, expert și evaluator proiecte, formator, etc.(Pentru informații suplimentare puteți consulta www.neculasilviurazvan.ro)

Deși părintii au divorțat, de când aveam 16 ani și tata a plecat din țară, am preferat să rămân alături de frații și mama mea. Începând cu anul 2000, mi-am îndeplinit visul de a avea banii mei. Am reparat utilajele moștenite de la tatăl meu și am început să prestez servicii agricole la terțe persoane din comună și zonele învecinate. Din anul 2006 după finalizarea facultații, m-am autorizat în întreprindere familială alături de mama și am început să arendez teren agricol pentru a-l exploata. Din anul 2009 am transformat firma în întreprindere individuală și am accesat sprijin pentru tinerii fermieri, unde am primit suma de 25.000 euro nerambursabili. Tot in 2009 am deschis o societate comercială numita SC NECSAR SERVICE SRL, care mi-a adus cele mai mari satisfacții; am accesat fonduri europene pentru firma în valoare de 200.000 euro pe masura 312 nonagricolă și am reusit să creez locuri de muncă (nouă persoane în medie pe an). Pentru mai multe informații puteți consulta www.necsarservice.ro .

Din punct de vedere strict politic, începând cu anul 1999, am devenit membru al PSD, implicându-mă în organizarea la Timișoara a unui congres, unde am schimbat statutul pentru a se putea intra în partid de la vârsta de 16 ani, atât cât aveam și eu la acel moment. Am fost membru în conducerea biroului PSD Răscăeți și TSD Dâmbovița până în data de 28.03.2008, când am hotărât să plec din partid deoarece principiile pentru care intrasem nu mai existau. Doream o alocare de 4% la învățământ, 1% la cercetare și împădurirea pădurilor distruse. Văzand în cei 9 ani că aceste lucruri nu s-au întâmplat, atunci am hotărât să părăsesc partidul și datorită calității de întreprinzător m-am înscris in Partidul Național Liberal, convins că aceștia vor respecta statul și principiile lor vor fi asemănătoare cu ale mele. Dar se pare că m-am înșelat din nou. Nu s-a respectat nimic din statut; comisiile de specialitate nu au fost niciodată funcționale, ”bisericuțe peste bisericuțe” în conducerea partidului, conducere interimră (fără răspundere).

Candidaturile din 2008 și până în prezent s-au facut pe picior; oamenii nu se analizează și nu se promovează cu cel puțin un an înainte. Am preferat să plec din partid începand cu 23.03.2016 și să fac ceva în afara politicii. Oamenii asociază partidele cu multă corpuție. În toți acești ani nu m-am aliat cu nici un coleg de partid la contracte cu statul, la comisioane, etc. Ca drept  dovadă că am putut pleca oricând, neavând datorii și obligații către cineva.

După discuțiile avute cu cetățenii acestui județ am ajuns la concluzia că sunt foarte multe probleme care necesită soluționare, dar in functie de sursele de finanțare și de priorități am sintetizat următoarele proiecte și obiective :
INFRASTRUCTURA

Reabilitarea, modernizarea și întreținerea drumurilor județene la granițele județului în colaborare cu Consiliile județelor respective. Redau câteva drumuri care sunt de strictă necesitate-aici având investitori care nu își pot livra produsele la timp, mai ales cele de origine animală:
DJ 702 F, sect. Puntea De Greci-Răscăeți-Slobozia(Arges);
DJ 503 Selaru – Bratesti( Teleorman); – DJ 611 Petrești – (Glogoveanu)Selaru ;
DJ 659 Selaru – Stefan cel Mare(Arges)
DJ 701 Corbii Mari(DN 61)- Limita cu Judetul Teleorman
Semnalizare rutieră pentru toate intrările și iesirile din județ
Finalizarea proiectelor de extindere și reabilitarea sistemului de apă și canalizare în toate comunele județului iar acolo unde nu există implementarea de proiecte pe PNDR măsura 7.2 si Galuri – POS MEDIU, POIM, PNDL- OUG 28/2013

ACCESAREA DE FONDURI EUROPENE
fiecare unitate administrativ locală să dețină un birou pentru accesarea de fonduri europene, sau cel puțin un manager de proiect.

TRANSPARENȚA

Tot ce vom implementa se va mediatiza pe canalele media și se va discuta cu locuitorii acolo unde se va realiza fiecare proiect. Transparenta totală în ce privește licitațiile publice, achizițiile, bugetele.
Profesionalizarea pe criterii de competență, nu pe culori politice. Este important să fie transparență atunci când sunt scoase posturi la concurs; mediatizarea lor va aduce cât mai multe concurenți și vom avea de unde să-i alegem pe cei mai buni.

ADMINISTRAŢIE

Dotarea cu echipamente (utilaje) a fiecărei comune, pentru situații de urgență (buldoexcavator, mașină de pompieri, freză zăpadă, Salvare, etc.)
Construirea anuală a 100 de apartamente ANL în fiecare oraș din județ
Proiecte de cooperare cu alte unități administrative din cadrul Comitetului Regiunilor Europei(CoR)

PARTENERIAT PUBLIC-PRIVAT

Este necesar să lucrăm pe infrastructură pentru a atrage investitorii să vina sau cei care există deja și îsi doresc să facă exporturi dar nu pot, pentru că nu au drumuri, nu au căi ferate, etc. Realizarea unui proiect pilot pentru județul Dâmbovița prin accesarea de fonduri europene pentru cercetare și inovare în parteneriat public-privat cu Consiliul Județean și toate instituțiile descentralizate din subordine- AJOFM, UVT, liceele profesionale din județ, Banca Națională și investitorii actuali și viitori care să țină cont de urmatoarele obiective:
Să schimbăm gradul de la mediu spre scăzut, la mediu, al orientării spre export ca procentaj din PIB-ul României, cum este în prezent ;
Să stimulam Intensitatea tehnologică a exportului care este relativ mică la scara UE
Să schimbam bază de export redusă la nivel de IMM-uri, exportul fiind concentrat circa 50% la un număr mic de firme mari;
colaborare slabă între universităţi şi mediile de afaceri (loc 115)
DEZVOLTAREA JUDEȚULUI PE ZONA TURISTICĂ-CULTURALĂ-ISTORICĂ

Promovarea județului prin produsele exportate. Fiecare produs va conține pe etichetă informații despre zona din care provine și ce obiective turistice deține.
Tărgoviște este un oraș care are peste 300 de ani de existență. Județul Dâmbovița este un bulgăre de aur turistic și cred că știți cu toții ce comori deține: Babele, Parcul Național Bucegi, Turnul Chindiei, Lacul Bolboci, Zimbrăria Neagra, Mănăstirea Peștera Ialomiței (aici ne permitem să adăugăm faptul că pe lângă Mănăstirea Peștera Ialomiței, se află, recent reabilitata cu fonduri europene, Peștera Ialomiței, de o frumusețe uimitoare, care a depășit așteptările tuturor la numărul de turiști care au ales s-o viziteze din vara anului 2015 când a fost inaugurată), Curtea Domnească, Grădina Zoologică Târgoviște, Casa Memorială I.L. Caragiale, Complexul de Natație, care are un bazin olimpic de nivel European și ocupă locul 4 în România ca mărime. Toate acestea au nevoie de promovare internațională.
In materie de cultură voi suține în continuare organizarea tuturor festivalurilor și evenimentelor anuale, chiar si promovarea lor printr-un circuit turistic.
EDUCAŢIE ŞI SPORT

In educație mă interesează foarte mult să relansăm școlile profesionale
Voi susține în cotinuare asociațiile sportive și acțiunile acestora pentru toate categoriile de tineri.

AGRICULTURĂ, PĂDURI ȘI MEDIU

Devansarea calendarului privind intabularea tuturor terenurilor din 2023 să îl făcem până în anul 2018, fiind necesar pentru toti fermieri care cer subventie APIA din anul 2018.
Drumurile către exploatațiile agricole și forestiere să le pietruim si asfaltam prin PNDR pe măsura 4.3, în special să facem centuri ocolitoare, pentru diminuarea poluarii din centrul comunelor .
În urma amenajamentelor pastorale care ar trebui să fie în fiecare comună, doresc centralizarea tuturor pășunilor și accesarea unui proiect prin fonduri nerambursabile pentru îngrădirea, reînființarea pășunilor comunale și în asociere cu proprietarii de animale din tot județul.
Revitalizarea și regenerarea fondului forestier prin alocare de fonduri în colaborare cu ministerul de resort pentru combaterea inundațiilor și a alunecărilor de teren din județ;
Doresc să creăm cât mai multe locuri cu spații verzi la orașe, cât și la țară, încercând să ne apropiem de nivelul european de 20 m de spatiu verde pe locuitor pentru diminuarea poluării de la surplusul foarte mare de mașini pe combustibil și din cauza lipsei centurilor în orașele județului care de altfel va fi o prioritate pentru mine în mandatul de consilier județean.

Vă invit la dialog!
Sunt deschis propunerilor pentru a lucra împreună la un program administrativ eficient pentru Consiliul Județean Dâmbovița.
Aveți datele mele de contact:
Silviu Răzvan Necula
Telefon: 0721020084/ 0763655128/ 0748117798
E-mail: necula.silviu.razvan@gmail.com / necula_silviu_răzvan@yahoo.com
Facebook: https://www.facebook.com/NECULA.SILVIU.RAZVAN

Distribuie acest articol Oficial Media
Share