Published On: sâm, ian. 27th, 2018

Simona Halep a pierdut finala Australian Open contra danezei Caroline Wozniacki

Simona Halep a pierdut finala Australian Open,  6-7(2), 6-3, 4-6 contra danezei Caroline Wozniacki. Wozniacki este la primul turneu de Grand Slam din carieră, iar de luni va fi noul număr 1 WTA.

PRIMUL SET

Simona Halep a început foarte slab meciul, la fel ca în partida de sferturi, contra Karolinei Pliskovei. Caroline Wozniacki a jucat excelent și a condus cu 3-0, după ce a dominat schimburile și a fost extrem de agresivă.

Din acel moment, Halep și-a ridicat nivelul jocului și a egalat. Serviciul a fost mai bun și a început să fie mai agresivă. Simona a lovit mai mult spre colțurile terenului și a străpuns defensiva danezei. Cele două jucătoare au mers cap la cap până în tie-break. Acolo, Wozniacki a fost mai bună, mai incisivă și s-a impus la 2. Desfășurarea primului set al finalei a fost ca în semifinala Wozniacki – Mertens. Atunci, daneza a servit pentru set la 5-4, dar Mertens a revenit. În tie-break, daneza și-a recăpătat încrederea și a închis setul la doi. Este a doua oară în acest turneu cand Halep pierde primul set, după partida din turul III cu Lauren Davis.

SETUL 2

Setul doi a fost extrem de echilibrat. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, când Simona s-a distanțat. La 4-3, Halep a făcut singurul break al setului, deși a acuzat probleme din cauza căldurii și dureri la coapsa stângă. Ultimul game a fost unul extrem de dramatic. Simona a salvat două mingi de break și a avut nevoie de trei mingi de set pentru a trimite meciul în decisiv. În setul doi, Simona a salvat două șapte mingi de break și a avut o minge de break, câștigată.

SETUL 3

Setul decisiv a fost unul dramatic. Wozniacki a avut 2-0 și 3-1, dar Simona a revenit și a condus cu 4-3, moment la care daneza a cerut intervenția medicului. Imediat, Caroline a câștigat două game-uri, a făcut 5-4. Halep a servit cu succes pentru a rămâne în meci și a egalat la 5.

Ultimele puncte din meci au fost incredibile. La 30-15, Halep a făcut dublă greșeală, iar la 30-30, daneza a câștigat un punct dramatic, în care s-a apărat uluitor. La mingea de meci, în care Halep a atacat constant, Simona a trimis mingea în fileu.

Simona Halep – Caroline Wozniacki 6-7(2), 6-3, 4-6

Meci Caroline Wozniacki: Daneza mai face un break și câștigă finala Australian Open

Tennis – Australian Open – Women’s Singles Final – Rod Laver Arena, Melbourne, Australia, January 27, 2018. Romania’s Simona Halep celebrates winning the second set during her match against Denmark’s Caroline Wozniacki. REUTERS/Issei Kato

Chiar dacă a pierdut finala de la Melbourne, românca și-a asigurat un premiu imens:  2 milioane de dolari australieni, adică aproximativ 1.3 milioane de euro, fiind cel mai mare premiu încasat vreodată de Simona Halep.

În schimb, Wozniacki și-a asigurat 4 milioane de dolari, adică aproximativ 2.6 milioane de euro.

În luna iunie a anului trecut, Simona Halep primea după finala de la Roland Garros, a doua din cariera sa la Openul Franței, suma de 1.186.784 dolari, până azi fiind cel mai mare premiu încasat vreodată de româncă la un turneu.

Simona Halep nu a pierdut doar cea de-a treia finală de Mare Șlem a carierei, ci și primul loc în clasamentul WTA, fiind detronată chiar de Caroline Wozniacki.

gsp.ro

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos