Published On: sâm, ian. 27th, 2018

Simona Halep a pierdut finala Australian Open contra danezei Caroline Wozniacki

Simona Halep a pierdut finala Australian Open,  6-7(2), 6-3, 4-6 contra danezei Caroline Wozniacki. Wozniacki este la primul turneu de Grand Slam din carieră, iar de luni va fi noul număr 1 WTA.

PRIMUL SET

Simona Halep a început foarte slab meciul, la fel ca în partida de sferturi, contra Karolinei Pliskovei. Caroline Wozniacki a jucat excelent și a condus cu 3-0, după ce a dominat schimburile și a fost extrem de agresivă.

Din acel moment, Halep și-a ridicat nivelul jocului și a egalat. Serviciul a fost mai bun și a început să fie mai agresivă. Simona a lovit mai mult spre colțurile terenului și a străpuns defensiva danezei. Cele două jucătoare au mers cap la cap până în tie-break. Acolo, Wozniacki a fost mai bună, mai incisivă și s-a impus la 2. Desfășurarea primului set al finalei a fost ca în semifinala Wozniacki – Mertens. Atunci, daneza a servit pentru set la 5-4, dar Mertens a revenit. În tie-break, daneza și-a recăpătat încrederea și a închis setul la doi. Este a doua oară în acest turneu cand Halep pierde primul set, după partida din turul III cu Lauren Davis.

SETUL 2

Setul doi a fost extrem de echilibrat. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, când Simona s-a distanțat. La 4-3, Halep a făcut singurul break al setului, deși a acuzat probleme din cauza căldurii și dureri la coapsa stângă. Ultimul game a fost unul extrem de dramatic. Simona a salvat două mingi de break și a avut nevoie de trei mingi de set pentru a trimite meciul în decisiv. În setul doi, Simona a salvat două șapte mingi de break și a avut o minge de break, câștigată.

SETUL 3

Setul decisiv a fost unul dramatic. Wozniacki a avut 2-0 și 3-1, dar Simona a revenit și a condus cu 4-3, moment la care daneza a cerut intervenția medicului. Imediat, Caroline a câștigat două game-uri, a făcut 5-4. Halep a servit cu succes pentru a rămâne în meci și a egalat la 5.

Ultimele puncte din meci au fost incredibile. La 30-15, Halep a făcut dublă greșeală, iar la 30-30, daneza a câștigat un punct dramatic, în care s-a apărat uluitor. La mingea de meci, în care Halep a atacat constant, Simona a trimis mingea în fileu.

Simona Halep – Caroline Wozniacki 6-7(2), 6-3, 4-6

Meci Caroline Wozniacki: Daneza mai face un break și câștigă finala Australian Open

Tennis – Australian Open – Women’s Singles Final – Rod Laver Arena, Melbourne, Australia, January 27, 2018. Romania’s Simona Halep celebrates winning the second set during her match against Denmark’s Caroline Wozniacki. REUTERS/Issei Kato

Chiar dacă a pierdut finala de la Melbourne, românca și-a asigurat un premiu imens:  2 milioane de dolari australieni, adică aproximativ 1.3 milioane de euro, fiind cel mai mare premiu încasat vreodată de Simona Halep.

În schimb, Wozniacki și-a asigurat 4 milioane de dolari, adică aproximativ 2.6 milioane de euro.

În luna iunie a anului trecut, Simona Halep primea după finala de la Roland Garros, a doua din cariera sa la Openul Franței, suma de 1.186.784 dolari, până azi fiind cel mai mare premiu încasat vreodată de româncă la un turneu.

Simona Halep nu a pierdut doar cea de-a treia finală de Mare Șlem a carierei, ci și primul loc în clasamentul WTA, fiind detronată chiar de Caroline Wozniacki.

gsp.ro

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It