05/08/2020

Sorana Cîrstea, în optimi la Linz

Sorana Cîrstea (37 WTA) a câştigat duelul cu belgianca Alison Van Uytvanck, din primul tur al turneului WTA de la Linz, dotat cu premii totale de 226.750 dolari. Tenismena din Târgovişte s-a impus în două seturi, cu 6-3, 7-5, în faţa numărului 85 mondial, după un meci care a durat o oră şi 36 de minute, calificându-se, astfel, în optimile turneului din Austria.

Sorana a început bine primul set, a condus cu 3-0, dar a fost egalată. Ulterior, târgovişteanca a mai făcut un break şi s-a impus cu 6-3, după 36 de minute. Sorana a început şi setul doi cu un break, dar a fost egalată, iar cele două jucătoare au mers cap la cap până la scorul de 5-5. Tenismena în vârstă de 27 de ani a mai făcut un break şi a câştigat setul şi meciul.

“A fost un an incredibil”

Sorana Cîrstea a vorbit în cadrul unui interviu de tenisul mondial din acest moment. Târgovişteanca consideră că nu mai există meciuri uşoare acum, nivelul fiind mai ridicat faţă de anii precedenţi. ”A fost un an incredibil. Din punctul meu de vedere, nivelul a fost foarte ridicat. Toată lumea din top 100 joacă atât de bine şi, în zilele noastre, este imposibil să ai un meci uşor. De când Serena Williams a rămas însărcinată, toată lumea a avut oportunitatea de a-şi arăta tenisul şi să fie mai încrezătoare. Din punctul meu de vedere, Muguruza a avut un an incredibil şi a meritat să fie nr. 1. Ostapenko şi Stephens au avut momente minunate şi au jucat incredibil la Roland Garros şi US Open. A fost un an incredibil şi a adus foarte multe pentru tenisul feminin.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share