OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA

Sorin Grindeanu in Dambovita. Vizita la Arctic Gaesti si Targoviste

Sorin Grindeanu in Dambovita. Astazi a avut loc o vizita de lucru a Prim-Ministrului României, Mihai Sorin Grindeanu în judeţul Dâmboviţa la mai multe obiective. Prima vizită a început la ora 9:30 în oraşul Găeşti, la 10:30  acesta a susținut o conferinţă de presă la sediul SC Arctic SA; in jurul orei 13.30 a mers la Primăria Târgoviște iar la ora 14:30 urmează o vizită la Universitatea Valahia din Târgovişte (Campus UVT, Corp B – amfiteatru).

Sorin Grindeanu in Dambovita

Declarații conferința de presă, Sorin Grindeanu:

Sorin Grindeanu in Dambovita. ”Îmi doresc să fie o obișnuință ca oriunde merg să iau contact cu mari companii care investesc în România, care au o poveste de succes, iar Arcticul este o asemenea poveste de succes. Un exemplu este și noua unitate pe care și-o vor deschide lângă Târgoviște (Ulmi) cu peste 1000 de angajați. Am vrut să văd și linia de producție unde în trecut statul român a oferit finanțare, așa cum a oferit și pentru viitoarea unitate; toate cifrele, tot ceea ni s-a prezentat astăzi, arată o companie în dezvoltare, o companie de succes, o situație cu câștig de ambele părți, atât Arctic SA, cât și statul român.

Sorin Grindeanu in Dambovita. S-au ridicat câteva probleme comune, pe care le întâlnim în aproape toate județele și anume, pe deoparte infrastructura, care aduce după sine noi companii, noi investiții; da, este o problemă și în județul Dâmbovița. În acest sens am purtat o discuție cu domnul președinte PSD, Adrian Țuțuianu pentru drumurile care sunt absolut prioritare în județul Dâmbovița; interesul nostru este să oferim toate condițiile astfel încât și Dâmbovița să crească economic. Una din posibilități este cea legată de drumul DN7, Bâldana- Titu, și veștile sunt ca până la sfârșitul lunii aprilie să fie lansată procedura de achiziție. Un alt drum important este Bâldana- Târgoviște- Sinaia, în acest moment este în curs de avizare proiectul de studiu al fezabilității, iar procedura de achiziție publică de proiectare și execuție va fi la începutul semestrului II. 

Sorin Grindeanu in Dambovita. O altă discuție a fost cea legată de proiectul de lege care se referă la ucenici, la stagiari și la facilitățile pe care statul român le oferă; și mai exact am vorbit de Legea educației, ceea ce iese de pe băncile școlii nu este în concordanță cu nevoile pieții. Una din priorități este noua Lege a educației, un proiect important care trebuie să țină cont obligatoriu și de piața muncii.

Vom face și o vizită pe componenta de industrie de apărare care se află în județul Dâmbovița; pe bugetul anului 2017 am prevăzut acel 2% din PIB pentru apărare. Vrem ca banii, care sunt foarte mulți, să fie cheltuiți ajutând industria națională de apărare; Este primul guvern de după aderarea țării noastre la NATO, care alocă 2% pentru apărare. Iar în Dâmbovița ne vo întălni cu reprezentanții celor trei uzine.

Sorin Grindeanu în Dambovita. Știu că pe mandatul domnului Țuțuianu la Consiliul Județean ați investit mult pe zona turistică Padina Peștera; Cred că trebuie o discuție serioasă ca această zonă să fie prinsă în Master Planul pe Turism, pentru că este o zonă care merită, mai ales că autoritățile locale au investit aici.”

 
Sorin Grindeanu in Dambovita

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It