Published On: mar, dec. 5th, 2017

Statul paralel îi reunește pe cei care își bat joc de tine. De viața ta, de munca ta, de banii tăi.

Aceste lucruri le simțim deja, toți cei 41.776 de cetățeni care am semnat petiția Toți pentru Justiție. Avem argumentele și avem motivația să fim activi și critici. Însă ceea ce resimțim noi, nu e evident pentru foarte mulți români. Iar în bătălia pentru justiție, cifrele chiar contează, anunță echipa declic.ro

Statul paralel

Statul paralel

Săptămâna trecută, jurnaliștii Rise Project au scos o investigație incredibilă care arată structura și modul de operare a lui Dragnea și al interpușilor săi. E o istorie care îmi aduce aminte de serialul “Caracatița”, văzut când eram copil în anii ‘90. Faptele, susținute cu documente, arată cum Tel Drum a fentat bugetul de stat cu milioane de lei. Compania Tel Drum este cea pentru care Dragnea face potecă la DNA. Citește aici! 

Investigația Rise e lungă, dar fiecare cuvânt merită citit. Și cel mai important, articolul merităpovestit, recomandat și dat spre lectură celor din jurul nostru. Altfel, informațiile revoltătoare din aceste pagini vor rămâne tot între noi, tot în bula celor activi deja. Provocarea acestor timpuri este să-i convingem pe cei din apropierea noastră, precum rude mai îndepărtate sau colegi de muncă, să înțeleagă că dacă tolerăm corupția, ne furăm singuri viitorul.

Știu că e greu. Mulți vor spune că e de vină Soroș, că cei ce caută dreptatea de fapt acționează pentru un interes străin. Dar să ne descurajăm e prea ușor, iar eu știu că membrii Declic sunt printre cei mai perseverenți cetățeni.

Marți și/sau miercuri este anunțat votul privind legile justiției în Camera Deputaților. Apoi va urma cel în Senat, camera decizională. Sunt mai puțin de 48 de ore în care putem să avem un impact. Ne pregătim de ziua votului, iar o echipă dedicată de specialiști în comunicare, ONG-iști și IT-iști lucrează la un instrument de reacție rapidă pentru a ne mobiliza în ziua votului decisiv, cel din Senat. Așa că în foarte scurtul timp pe care îl avem la dispoziție, hai să arătăm forța comunității.

Azi, datorită profesionalismului jurnaliștilor de la Rise Project, știm cu certitudine și documente că Dragnea și apropiații săi au organizat o schemă complicată de spălare de bani. Bani pentru care noi am muncit din greu. S-au folosit inclusiv de oameni săraci și neștiutori de carte, dar doritori să-și rotunjească veniturile. O parte din acești bani au ajuns inclusiv în conturile unor jurnaliști de la Antena 3. În felul acesta devine cumva mai explicabilă vehemența unor domni precum Radu Tudor, Răzvan Dumitrescu sau Bogdan Chirieac de a-i înfiera pe cei ce se opun modificării legilor justiției.

OUG 13 în forma de propunere legislativă este pe ultima sută de metri. În textele de modificare regăsim propuneri controversate precum eliminarea cuvantului “independență” din articolul care definește activitatea procurorilor. E nevoie de o mobilizare rapidă, pe mai multe nivele: de la protestele de stradă până la acțiunea din ziua votului.

Material transmis de Roxana Pencea și comunitatea Declic.

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It