Published On: mar, mai 15th, 2018

Ţărăniştii cărăşeni vor tramvai suspendat de-a lungul Bârzavei

Se pare că organizaţia PNŢCD din Reşiţa are membri care mai şi gândesc, ajutând cu sfaturi practice administraţia locală, dorindu-şi ca Reşiţa să fie mai ceva ca Parisul.

Aşa se face că au venit cu idei, destul de năstruşnice, până la realizarea lor, către primarul municipiului  Nelu Popa, care împreună cu  echipa sa fac pași înceţi dari siguri pentru ca tramvaiul să circule din nou în Reșița. Tramvaiul nu a mai circulat de ani buni în municipiul de pe Bârzava, aşa că este nevoie  de lucrări de modernizare a căii de rulare, deoarece aceasta leagă oraşul dintro parte în cealaltă.. Țărăniștii, care se pare că au cam umblat prin ţări străine, au venit cu ideea de tramvai suspendat, ca şi la Wuppertal , în Germania, unde linia de tramvai este fixată pe deasupra unui râu, ei spunând că: „La Reșița, această soluție se pliază de minune, Bârzava străbate orașul de la un cap la altul!”.

Ţărăniştii , vin şi cu nişte avantaje ale unui astfel de proiect: în primul rând circulaţia nu ar fi blocată, iar tramvaiul suspendat ar deveni şi un punct de atracție turistică, iar traseul ar putea fi mai lung decât erau obișnuiți reșițenii.

Ţărăniştii mai spun că: „Un aquapark în zona Mociur împreună cu un tramvai suspendat, ar putea crea din Reșița cel mai bun tampon pentru zona turistică Munteme Semenic, Crivaia, Trei Ape… Ne-am bucura dacă actuala administrație ar reflecta cât de puțin asupra acestor aspecte, aspecte de care depind generațiile ce vin din urmă”.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos