: vineri 05 februarie 2016

TARGOVISTE – Cristian Stan: „Proiecte, nu lamentari!”

OFICIAL MEDIA

primarie1

ASTAZI, alegerile din sedinta de consiliu municipal a cam luat mintile protagonistilor, actori si spectatori, deopotriva, uitand de celelate puncte de pe ordinea de zi. Capul de afis l-a reprezentat lupta politica, umbrind interesul pentru starea comunitatii targovistene. Pe adresa redactiei am primit un comunicat din partea primarului interimar Daniel Cristian Stan.

„În ciuda încercărilor insistente de a umple cu zgomot spațiul public, în ciuda acuzațiilor fără suport și a calomniilor fără oprire, Primăria Târgoviște continuă eforturile de a veni în sprijinul locuitorilor municipiului.
Consilierii locali (cei care au înțeles responsabilitatea subiectului și nu au părăsit ședința) au adoptat astăzi două proiecte de hotărâre care îi vor interesa pe târgovișteni mai mult decât lamentările unor politicieni. Astfel, au fost aprobate procedurile pentru acordarea scutirilor de impozite în anul 2016, respectiv acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță.
În primul caz, vorbim de punerea în practică a celei mai importante decizii de relaxare fiscală din istoria municipiului Târgoviște. Astfel, pentru anul fiscal 2016 nu se datorează impozit pe clădirile folosite ca domiciliu, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social. Pentru a beneficia de scutire, niciunul din veniturile totale lunare ale proprietarului/coproprietarului evidențiate în declarația de venituri nu trebuie să fie mai mare decât salariul minim brut pe țară corespunzător lunii respective (975 lei pentru ianuarie – iunie 2015 și 1.050 lei pentru iulie – decembrie 2015).
Aceeași procedură este valabilă și pentru scutirea de impozit pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social. Documentele necesare, modele de cerere și declarație de venituri se găsesc la Primăria Târgoviște – Taxe și Impozite.
Cel de-al doilea proiect adoptat astăzi vine să stimuleze participarea în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate. Vor fi acordate tichete sociale pentru grădiniță în valoare de 50 de lei/lunar copiilor cu vârste între 3-6 ani, dacă venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (284 lei).
Sunt două proiecte prin care Primăria Târgoviște vine în sprijinul cetățenilor, așa cum o administrație responsabilă trebuie să facă. Este pentru prima dată în municipiu când oferim politici publice de protecție socială reală, și nu doar promisiuni abandonate.
Cred și sper în colaborarea tuturor consilierilor municipali pentru implementarea, în continuare, a acestor acțiuni. Nu sunt ambiții personale, nu sunt interese marginale, ci fapte concrete care se întâmplă. Mi-ar plăcea să cred că ne dorim cu toții un municipiu care-și tratează cu respect și corectitudine locuitorii. Altfel, ne vom separa în continuare: unii făcând ca aceste lucruri să se realizeze, iar alții vorbind la televizor despre ce-și închipuie.”

P. Primar
Daniel Cristian Stan

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru S-a modificat circulatia pe drumurile publice- Afla noutatile!

Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Volei. Eşec neaşteptat în semifinalele Cupei României

Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Guvernul a decis că 23 ianuarie e zi liberă pentru bugetari

Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița: Programul de lucru in data de 23 ianuarie

Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul zilei de 19 ianuarie. NASA lansează prima sondă spre Pluto

Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 19, 20 şi 21 ianuarie

Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

ianuarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop pentru joi, 19 ianuarie 2017. Berbecii pot iesi din relatii mai vechi

Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Parchetul General- Modificarea textului privind infracțiunea de conflict de interese echivalează în practică cu dezincrimnarea acestei infracțiuni.

FC Aninoasa a reluat pregătirea

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru FC Aninoasa a reluat pregătirea

Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Teatrul Tony Bulandra din Targoviste pregătește două producții cu artiști de peste hotare

Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Legea grațierii a scos lumea în stradă: 7000 de persoane protestează în Bucureşti

De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru De la 1 februarie mai putine taxe pentru ELIBERAREA PASAPORTULUI

O.M. Aivanhov: „Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?”

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru O.M. Aivanhov: „Care este cel mai bun mod de a-i ajuta pe oameni?”

Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa- Evenimente, 19 ianuarie 2017

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa- Evenimente, 19 ianuarie 2017

Ion Besoiu a murit la 85 de ani

ianuarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Ion Besoiu a murit la 85 de ani

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache