: vineri 05 februarie 2016

TARGOVISTE – Cristian Stan: „Proiecte, nu lamentari!”

OFICIAL MEDIA

primarie1

ASTAZI, alegerile din sedinta de consiliu municipal a cam luat mintile protagonistilor, actori si spectatori, deopotriva, uitand de celelate puncte de pe ordinea de zi. Capul de afis l-a reprezentat lupta politica, umbrind interesul pentru starea comunitatii targovistene. Pe adresa redactiei am primit un comunicat din partea primarului interimar Daniel Cristian Stan.

„În ciuda încercărilor insistente de a umple cu zgomot spațiul public, în ciuda acuzațiilor fără suport și a calomniilor fără oprire, Primăria Târgoviște continuă eforturile de a veni în sprijinul locuitorilor municipiului.
Consilierii locali (cei care au înțeles responsabilitatea subiectului și nu au părăsit ședința) au adoptat astăzi două proiecte de hotărâre care îi vor interesa pe târgovișteni mai mult decât lamentările unor politicieni. Astfel, au fost aprobate procedurile pentru acordarea scutirilor de impozite în anul 2016, respectiv acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță.
În primul caz, vorbim de punerea în practică a celei mai importante decizii de relaxare fiscală din istoria municipiului Târgoviște. Astfel, pentru anul fiscal 2016 nu se datorează impozit pe clădirile folosite ca domiciliu, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social. Pentru a beneficia de scutire, niciunul din veniturile totale lunare ale proprietarului/coproprietarului evidențiate în declarația de venituri nu trebuie să fie mai mare decât salariul minim brut pe țară corespunzător lunii respective (975 lei pentru ianuarie – iunie 2015 și 1.050 lei pentru iulie – decembrie 2015).
Aceeași procedură este valabilă și pentru scutirea de impozit pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social. Documentele necesare, modele de cerere și declarație de venituri se găsesc la Primăria Târgoviște – Taxe și Impozite.
Cel de-al doilea proiect adoptat astăzi vine să stimuleze participarea în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate. Vor fi acordate tichete sociale pentru grădiniță în valoare de 50 de lei/lunar copiilor cu vârste între 3-6 ani, dacă venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (284 lei).
Sunt două proiecte prin care Primăria Târgoviște vine în sprijinul cetățenilor, așa cum o administrație responsabilă trebuie să facă. Este pentru prima dată în municipiu când oferim politici publice de protecție socială reală, și nu doar promisiuni abandonate.
Cred și sper în colaborarea tuturor consilierilor municipali pentru implementarea, în continuare, a acestor acțiuni. Nu sunt ambiții personale, nu sunt interese marginale, ci fapte concrete care se întâmplă. Mi-ar plăcea să cred că ne dorim cu toții un municipiu care-și tratează cu respect și corectitudine locuitorii. Altfel, ne vom separa în continuare: unii făcând ca aceste lucruri să se realizeze, iar alții vorbind la televizor despre ce-și închipuie.”

P. Primar
Daniel Cristian Stan

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

INTERVIU TACHE FLORESCU- ”Artiștii nu prea au o legătură pământeană foarte clară”

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru INTERVIU TACHE FLORESCU- ”Artiștii nu prea au o legătură pământeană foarte clară”

Chindia Târgovişte este de neînvins în retur! A trecut şi de Dacia Unirea Brăila şi rămâne în cursa pentru promovarea în prima ligă

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia Târgovişte este de neînvins în retur! A trecut şi de Dacia Unirea Brăila şi rămâne în cursa pentru promovarea în prima ligă

„Am încredere că nu vor mai rata atât de mult”

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru „Am încredere că nu vor mai rata atât de mult”

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizari cu privire la Arhiepiscopia Targoviste

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa, precizari cu privire la Arhiepiscopia Targoviste

Calendarul si evenimentele zilei de 25 martie

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei de 25 martie

Primaria Targoviste se alatura evenimentului „Ora pamantului”

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Primaria Targoviste se alatura evenimentului „Ora pamantului”

Bunavestire, 25 martie- Traditii si obiceiuri

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Bunavestire, 25 martie- Traditii si obiceiuri

Horoscop 25 martie. O mana nevazuta aranjeaza lucrurile pentru LEI

martie 25, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 25 martie. O mana nevazuta aranjeaza lucrurile pentru LEI

Sentimentele rele – Cine suferă din cauza furiei voastre?

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Sentimentele rele – Cine suferă din cauza furiei voastre?

Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat județul Dâmbovița

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat județul Dâmbovița

Revolution Festival la a III-a editie

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Revolution Festival la a III-a editie

Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște trece la PROGRAMUL DE VARA

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște trece la PROGRAMUL DE VARA

Ziua Porților Deschise la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru Ziua Porților Deschise la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița

De „Ora Pământului” Jandarmeria stinge lumina, nu și vigilența

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru De „Ora Pământului” Jandarmeria stinge lumina, nu și vigilența

„Peatra din casa”- o pastilă teatrală, care te vindecă de orice boală- Teatrul Tony Bulandra Targoviste

martie 24, 2017, Comentariile sunt închise pentru „Peatra din casa”- o pastilă teatrală, care te vindecă de orice boală- Teatrul Tony Bulandra Targoviste

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache

PAGINA ZILEI