: vineri 05 februarie 2016

TARGOVISTE – Cristian Stan: „Proiecte, nu lamentari!”

OFICIAL MEDIA

primarie1

ASTAZI, alegerile din sedinta de consiliu municipal a cam luat mintile protagonistilor, actori si spectatori, deopotriva, uitand de celelate puncte de pe ordinea de zi. Capul de afis l-a reprezentat lupta politica, umbrind interesul pentru starea comunitatii targovistene. Pe adresa redactiei am primit un comunicat din partea primarului interimar Daniel Cristian Stan.

„În ciuda încercărilor insistente de a umple cu zgomot spațiul public, în ciuda acuzațiilor fără suport și a calomniilor fără oprire, Primăria Târgoviște continuă eforturile de a veni în sprijinul locuitorilor municipiului.
Consilierii locali (cei care au înțeles responsabilitatea subiectului și nu au părăsit ședința) au adoptat astăzi două proiecte de hotărâre care îi vor interesa pe târgovișteni mai mult decât lamentările unor politicieni. Astfel, au fost aprobate procedurile pentru acordarea scutirilor de impozite în anul 2016, respectiv acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță.
În primul caz, vorbim de punerea în practică a celei mai importante decizii de relaxare fiscală din istoria municipiului Târgoviște. Astfel, pentru anul fiscal 2016 nu se datorează impozit pe clădirile folosite ca domiciliu, aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social. Pentru a beneficia de scutire, niciunul din veniturile totale lunare ale proprietarului/coproprietarului evidențiate în declarația de venituri nu trebuie să fie mai mare decât salariul minim brut pe țară corespunzător lunii respective (975 lei pentru ianuarie – iunie 2015 și 1.050 lei pentru iulie – decembrie 2015).
Aceeași procedură este valabilă și pentru scutirea de impozit pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social. Documentele necesare, modele de cerere și declarație de venituri se găsesc la Primăria Târgoviște – Taxe și Impozite.
Cel de-al doilea proiect adoptat astăzi vine să stimuleze participarea în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate. Vor fi acordate tichete sociale pentru grădiniță în valoare de 50 de lei/lunar copiilor cu vârste între 3-6 ani, dacă venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (284 lei).
Sunt două proiecte prin care Primăria Târgoviște vine în sprijinul cetățenilor, așa cum o administrație responsabilă trebuie să facă. Este pentru prima dată în municipiu când oferim politici publice de protecție socială reală, și nu doar promisiuni abandonate.
Cred și sper în colaborarea tuturor consilierilor municipali pentru implementarea, în continuare, a acestor acțiuni. Nu sunt ambiții personale, nu sunt interese marginale, ci fapte concrete care se întâmplă. Mi-ar plăcea să cred că ne dorim cu toții un municipiu care-și tratează cu respect și corectitudine locuitorii. Altfel, ne vom separa în continuare: unii făcând ca aceste lucruri să se realizeze, iar alții vorbind la televizor despre ce-și închipuie.”

P. Primar
Daniel Cristian Stan

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Viorel Toma pe simezele Muzeului de Artă Timişoara

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Viorel Toma pe simezele Muzeului de Artă Timişoara

Sistemul obliga să rămână în țară studenții care sunt pe locuri bugetate?

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Sistemul obliga să rămână în țară studenții care sunt pe locuri bugetate?

Baschet. CSM Târgovişte, învingătoare în duelul cu Universitatea Cluj

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Baschet. CSM Târgovişte, învingătoare în duelul cu Universitatea Cluj

Adrian Țuțuianu: ”Rovana Plumb va deschide mitingul. Estimăm peste 10.000 de oameni”

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Adrian Țuțuianu: ”Rovana Plumb va deschide mitingul. Estimăm peste 10.000 de oameni”

Rovana Plumb, secretar de stat și ministru în ultimele guverne PSD. Propunerile pentru patru portofolii se află pe masa președintelui Iohannis.

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Rovana Plumb, secretar de stat și ministru în ultimele guverne PSD. Propunerile pentru patru portofolii se află pe masa președintelui Iohannis.

Dragobetele sarbatorit la Biblioteca Judeteana Dambovita

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Dragobetele sarbatorit la Biblioteca Judeteana Dambovita

PERCHEZITII pentru contrabanda in Dambovita, Arges si Suceava

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru PERCHEZITII pentru contrabanda in Dambovita, Arges si Suceava

Prognoza METEO pentru 23, 24 si 25 februarie

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 23, 24 si 25 februarie

Horoscop 23 februarie 2017. Leii au nevoie de odihna

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 23 februarie 2017. Leii au nevoie de odihna

Chindia Târgovişte şi-a dorit doi jucători de la Steaua

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia Târgovişte şi-a dorit doi jucători de la Steaua

ASU Poli Timişoara în Liga a II – a, cu noi achiziţii

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru ASU Poli Timişoara în Liga a II – a, cu noi achiziţii

Actiuni ale jandarmilor pentru combaterea furturilor de material lemnos in Dambovita

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Actiuni ale jandarmilor pentru combaterea furturilor de material lemnos in Dambovita

Povestea maestrului si cele trei incercari

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Povestea maestrului si cele trei incercari

OMRAAM AIVANHOV: Când suferiți, să nu îi cereți Domnului să vă elibereze de suferință

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru OMRAAM AIVANHOV: Când suferiți, să nu îi cereți Domnului să vă elibereze de suferință

Horoscop 22 februarie 2017. Balantele primesc vesti bune

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 22 februarie 2017. Balantele primesc vesti bune

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache