" /> Târgovișteanul care cere desființarea poliției locale pe motiv de incompetență | Oficial Media
Published On: joi, iul. 13th, 2017

Târgovișteanul care cere desființarea poliției locale pe motiv de incompetență

Târgovișteanul care cere desființarea poliției locale pe motiv de incopetență, ne-a acordat un interviu legat de incident și de măsurile pe care acesta vrea să le ia împotriva persoanelor și instituției despre care spune că au exercitat un abuz împotriva sa.

Târgovișteanul care cere desființarea poliției

Mai multe grupuri media online și televiziuni au publicat deja incidentul în care se pare că tânărul Cătălin Alexandru din Târgoviște a fost oprit, obligat să se legitimeze și în final, amendat, fără niciun temei legal. Până la elucidarea cazului, ziarul nostru nu incriminează pe nimeni, ci prezintă detalii din presa locală și națională, precum și exclusiv, un interviu cu Cătălin Alexandru, proprietarul celor doi câini care se pare că au fost pseudo-motivul incidentului. Mai jos urmăriți un videoclip postat de Dezvăluiri.ro.

Târgovișteanul care cere desființarea poliției locale

După mai multe apariții în mass-media și după ce am fost contactați personal de către Cătălin Alexandru, am încercat la rândul nostru să aflăm care este adevărul și, stupoare, un echipaj al poliției române vine la fața locului, constată că tânărul nu a încălcat nicio lege și pleacă. Acesta rămâne cu un proces verbal cu avertisment și amendă în valoare de 1000 lei, iar întrebarea noastră este cine a greșit: IPJ Dâmbovița sau PLM Târgoviște? Raluca Moldoveanu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Târgoviște și Adelina Torcică, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița, fac declarații din partea celor două instituții pentru cotidianul online incomod-media.ro , mențiuni pe care le puteți citi AICI!

Cristi Iordache: După cum ai afirmat în diferite postări, ”competența politiei locale” crezi că se rezumă la cetațenii fără apărare de genul batrânelor care vând pătrunjel?
Cătălin Alexandru: Da. Sunt 100% convins că acești foști gardieni publici nu au “tupeul” să se ia de un grup de indivizi dubioși. Se rezumă numai la găinari. Se iau de oamenii care cred ei ca nu vor riposta.
C.I.: Adică în cazuri în care ”șmecherasii” devastează obiective, intră în conflict cu cetățenii onești și nu respectă regulile etice de conviețuire, crezi că nu ar interveni?
C.A.: Cred că se pitesc sub caschete și nu știu unde să se bage de teamă. Nu am văzut un astfel de caz… probabil le-aș fi sărit în ajutor. Cert este că pe mine au început să mă ocolească. Am trecut din nou prin locul unde m-au oprit si m-au văzut… dar s-au facut nevăzuți.
C.I.: Conform legii ei trebuie să poată interveni cunoscând legile și chiar în forță la nevoie. După cum ai publicat și pe contul tău de facebook, consideri că nu au pregatirea intelectuală și fizică necesară pentru astfel de acțiuni.
C.A.: În opinia mea acești oameni nu au nici cea mai mică șansă să intervină intr-o situatie care necesita forta. Sunt slab pregatiți atat în limbaj cât și fizic și încearcă să învețe legile pe teren…
C.I.: Din câte știu ai publicat la un moment dat niște imagini cu asemănarea dintre uniformele și mașinile celor de la IPJ și de la PLM.


C.A.: Da. Am publicat. Politia locală aduce prejudicii de imagine întregii structuri MAI prin această asemănare. Au primit îndatoriri mai mari decât puteau duce… Efectiv nu aveau ce căuta de la gardieni publici- care nu au un vocabular si un limbaj adecvat și coerent-, la “organe competente”.
C.I.: Să înțeleg că în opinia ta, ca să te aflii în acest serviciu, ai nevoie de o școală serioasă asemănătoare celei din structura poliției române și o pregătire fizică pe măsură.
C.A.: Acesti … , așa cum eu i-am numit cu sens de ciuperci sau plante, ar trebui să facă școala de poliție și să învețe să vorbească cu oamenii pe stradă. Nu să se adreseze ca niște ciobani, tinând cont că noi îi plătim. Ar trebui să intre la școala după niște probe… fizice, psihice si intelectuale.
C.I.: Aș zice să nu uzăm de acest termen întrucât el are și alte definiții si conotații.
C.A.: Asta este problema lor. Eu o sa uzez acest termen pentru că eu l-am folosit cu acest înțeles.
C.I.: Adică te-ai referit la faptul că sunt prea mulți, ca ciupercile după ploaie?
C.A.: Exact… prea mulți pentru nimic.
C.I.: Am inteles de pe contul tău și chiar din mass-media că ai demarat niște acțiuni împotriva PLM. Ce se întâmplă în continuare?
C.A.: În continuare voi urma procedurile legale și voi depune plângere la Parchet pe numele celor doi polițiști locali care m-au oprit fără a avea o bază legală, dar si împotriva unui polițist din cadrul IPJ.
C.I.: Legat de demersul pe care l-ai inițiat, și anume desființarea Politiei Locale, care este motivația și ce ne poți spune despre acțiunile demarate?
C.A.: Legat de acest subiect, lucrurile se complica. Abuzul acestor gardieni m-a forȚat să iau măsuri drastice. Voi încerca desființarea acestor ciuperci sau redenumirea lor si tăierea din atribuțiuni.
C.I.: Nu o sa intru în detalii dar am înțeles că ai deschis o petiție online.
C.A.: Sigur că da. Am deschis petiția și voi merge până în pânzele albe pentru abrogarea legii 155/2010.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos