: miercuri 09 noiembrie 2016

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Capitală se reînfiinţează, prin reorganizarea Operei Naționale București – ONB

OFICIAL MEDIA

 teatrul-ion-dacian

Guvernul a stabilit astăzi, printr-o Hotărâre, reînființarea Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Bucureşti, precum şi unele măsuri privind reorganizarea Operei Naţionale Bucureşti – ONB, pentru o funcționarea coerentă și optimă a celor două instituții, precum şi asigurarea îndeplinirii atribuțiilor specifice domeniilor operetă şi musical, pe de o parte, și operă şi balet, pe de altă parte.

Principalul avantaj al funcționării separate a celor două instituții este dat de posibilitatea gestionării oportune şi eficiente a activității artistice şi a resurselor implicate. Un alt aspect pozitiv îl reprezintă posibilitatea abordării unor viziuni manageriale specifice fiecărui domeniu. De asemenea, separarea managerială a domeniului operei şi baletului, pe de o parte, de cel al operetei şi al musicalului, de cealaltă parte, va aduce o serie de avantaje din punct de vedere economic. Comasarea acestor activități a generat, pe lângă disfuncționalități în organizarea spectacolelor şi creșteri ale cheltuielilor legate de aparatul administrativ – organizatoric. Din punct de vedere artistic, un alt beneficiu este legat de dezvoltarea resursei umane artistice, care, prin această separare instituțională, va avea ocazia să îşi dezvolte repertoriul şi să îşi diversifice activitatea, fiind astfel garantată excelența şi performanța artistică.

Astfel, actul normativ prevede reorganizarea, prin divizare parțială, a Operei Naționale Bucureşti, instituție publică subordonată Ministerului Culturii, în scopul separării activităților culturale de operetă şi musical, de restul activităților de operă, balet şi muzică contemporană, precum şi în scopul transferului corespunzător al patrimoniului aferent activităților ce se divizează.

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” se înființează şi funcționează ca instituție publică distinctă, cu personalitate juridică, subordonată Ministerului Culturii, care îşi desfășoară activitatea în conformitate cu legislația română în vigoare.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se aprobă prin ordin al Ministrului Culturii numărul de posturi, Regulamentul de organizare şi funcționare și structura organizatorică pentru Operă, respectiv pentru Operetă.

De asemenea, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcției de manager al Teatrului de Operetă, Ministrul Culturii va desemna prin ordin o conducere interimară, potrivit prevederilor OUG nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin legea nr. 269/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

Informații suplimentare

În urma reorganizării Operei Naționale, prin HG nr. 741 din 25 septembrie 2013 pentru modificarea şi completarea HG nr. 1.089/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea şi funcționarea Operei Naționale din Bucureşti, prin care Opera Naţională din Bucureşti şi Teatrul  Național de Operetă „Ion Dacian” au fuzionat prin absorbția Teatrului Naţional de Operetă, care a fost desfiinţat, s-a constatat că noua formulă organizatorică nu a dus la creșterea eficienței activității și nici la reducerea cheltuielilor de funcționare. Totodată, s-a remarcat şi o diminuare semnificativă a repertoriului de stagiune a spectacolelor de operetă, dar şi a celor de operă şi de balet faţă de stagiunile anterioare reorganizării.

Comunicat de presă Guvernul României

news247worldpressuk.wordpress.com

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Campioanele inotului romanesc invitate la Complexul Turistic de Natatie din Targoviste

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Campioanele inotului romanesc invitate la Complexul Turistic de Natatie din Targoviste

TOP 100 a continuat cu o nouă ascensiune: vârful Omu din masivul Bucegi

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru TOP 100 a continuat cu o nouă ascensiune: vârful Omu din masivul Bucegi

Noutăți de primăvară la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Noutăți de primăvară la Teatrul Tony Bulandra din Targoviste

Calendarul si evenimentele zilei de 19 februarie

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Calendarul si evenimentele zilei de 19 februarie

Horoscop zilnic, 19 februarie 2017. Taurii pot intra in polemici fara rost

februarie 19, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 19 februarie 2017. Taurii pot intra in polemici fara rost

Egal cu Petrolul Ploieşti

februarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Egal cu Petrolul Ploieşti

Prognoza METEO pentru 18 şi 19 februarie

februarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 18 şi 19 februarie

Horoscop zilnic, 18 februarie 2017. Berbecii isi maresc veniturile

februarie 18, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop zilnic, 18 februarie 2017. Berbecii isi maresc veniturile

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Timişoara

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Timişoara

Sorana Cîrstea: “Noi am încercat tot ce am putut, ne-am făcut treaba”

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Sorana Cîrstea: “Noi am încercat tot ce am putut, ne-am făcut treaba”

Chindia a remizat cu echipa lui Dică

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia a remizat cu echipa lui Dică

Concurs inot- Cupa CONTRATIMP CHINDIA- Complexul Turistic de Natatie Targoviste

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru Concurs inot- Cupa CONTRATIMP CHINDIA- Complexul Turistic de Natatie Targoviste

DAMBOVITA: Drumuri in lucru in perioada 20-25 februarie 2017

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru DAMBOVITA: Drumuri in lucru in perioada 20-25 februarie 2017

O femeie din Spania a nascut gemeni la 64 de ani

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru O femeie din Spania a nascut gemeni la 64 de ani

COD GALBEN de ceață și polei. Care sunt județele afectate

februarie 17, 2017, Comentariile sunt închise pentru COD GALBEN de ceață și polei. Care sunt județele afectate

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache