" /> Teatrul Tony Bulandra va găzdui conferința internațională UNIMA | Oficial Media
Published On: lun, Iun 19th, 2017

Teatrul Tony Bulandra va găzdui conferința internațională UNIMA

Mâine de la ora 16.00 va începe conferința internațională UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor) organizată de vicepreședintele Irina Niculescu în parteneriat cu Teatrul Tony Bulandra. Timp de patru zile, teatrul târgoviștean va găzdui din nou invitați de peste hotare, de data aceasta păpușari profesioniști care vor susține ateliere, dezbateri și vor realiza schimburi de bune practici.

Oficial Media a aflat în exclusivitate câteva detalii chiar de la Irina Niculescu, cea care ne-a onorat cu prezența și în cadrul Festivalului Babel, cu producția ”Pasărea de Foc” a cărei regie o semnează, alături de John Lewandowski, sceonograf.

Conferința este organizată de UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor), de fapt de comisia din care fac parte, de formare profesională, împreună cu Teatrul Tony Bulandra, suntem parteneri. Domnul Ranin ne-a oferit mai mult decât găzduire, dar și toată partea organizatorică și logistică, vor fi în jur de 70 de oameni. Discutăm de doi ani deja de ideea construirii unui centru de experimentare, cercetare teatrală și de rezidențe teatrale, și ne-am propus ca acest eveniment să fie preambulul. Centrul va fi sub umbrela Teatrului Tony Bulandra și pe care sper ca pe viitor să-l punem în relație cu alte centre de rezidență și experimentare teatrală din Europa și din lume, pentru a comunica, a face schimburi. Artiștii care vor veni aici să poată să dea la rândul lor ceva orașului, mai ales pentru elevii și studenții de la profilele artistice.

Întâlnirea va începe pe 20 iunie, după-amiază și se va termina pe 23 seara. Apoi vrem să-i ducem la Mânăstirea Viforâta, la Centrul Ecumenic, să aibă și ei ocazia să vadă puțină cultură veche, care este bogăția specifică acestui oraș. Iar ca și activități în cele trei zile, vor fi clase practice oferite de diferiți artiști pedagogi la care vor participa 5 studenți de la Iași, iar cei care au venit pentru dezbateri vor urmări aceste clase și apoi vor discuta metodele folosite. Invitații sunt din România, Canada, Iran, Marea Britanie, Brazilia, Franța, Ungaria, Cehia, Turcia, Italia, Norvegia, Slovenia, Argentina, Israel, Belgia, Bulgaria, India, Singapore, Polonia. Toate costurile sunt suportate de fiecare participant.” ne-a explicat Irina Niculescu în cadrul interviului din seria ”Jurnal de Festival, Babel Fast 2017” pe care îl puteți citi integral AICI.

Cea mai veche organizație de teatru din lume, Uniunea Păpușarilor Internaționali (UNIMA) este o organizație non-guvernamentală internațională cu statut consultativ la UNESCO. Membrii din întreaga lume, contribuie la dezvoltarea și diseminarea artei marionetelor.
Această artă evidențiază valorile umane nobile ale păcii și înțelegerii reciproce între popoare în ceea ce privește drepturile fundamentale ale ființei umane, astfel cum sunt definite în Declarația Universală a Drepturilor Omului a Națiunilor Unite de la 10 decembrie 1948. UNIMA participă în felul său la diplomația culturală.
Prezentă în peste de 90 de țări, UNIMA este o platformă pentru schimburi și diseminări între oameni din întreaga lume, păpușari (amatori sau profesioniști), pasionați de păpuși sau care lucrează la această artă (cercetător, istoric etc).
UNIMA, înseamnă întâlniri, conferințe, festivaluri, posibilitatea de a descoperi toate aspectele legate de marionete (terapie, educație, formare, cercetare, patrimoniu, divertisment etc.), dar, de asemenea, publicații și informații cu privire la dezvoltarea marionetelor din  întreaga lume.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos