Published On: mie, iul. 11th, 2018

Timişoara va avea un transport modern şi civilizat

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu,  a anunţat că în curând în Timişoara întregul parc STPT va fi îmbunătăţit şi reînoit, tramvaie, microbuze, autobuze, troleibuze. În perioada imediat următoare vor fi achiziţionate 40 de noi tramvaie articulate, de 200 locuri, cu podeauă joasă. Parcul auto al STPT deţine 50 troleibuze, 30 autobuze, 20 microbuze, 30 tramvaie noi, 7 vaporaşe şi 440 biciclete.

”Vom achiziționa 40 de tramvaie noi, pe fonduri europene. În acest scop pregătim lansarea licitației pentru desemnarea firmei cu care se va încheia un contract cadru pentru o perioadă de patru ani. Am vrea ca aceste tramvaie să fie de tip articulat, tramvaie lungi, cu podea joasă, cu o capacitate de 200 de călători și bineînțeles cu toate dotările moderne. Un astfel de proiect este unul de valoare mare. Vom proceda așa cum am spus la încheierea unui contract cadru și apoi etapizat vom obține aceste tramvaie pe parcursul a patru ani. Iată-ne într-o situație foarte bună cu parcul de mijloace de transport, nu neapărat auto, al STPT.” A spus Nicolae Robu.

După cum spunea însuşi primarul Timişoarei  “că este important ca STPT să îmbunătățească “radical” calitatea serviciilor de transport public către cetățeni, mai ales că unsingur tramvai nou costă peste un million de euro”.

Dacă într-adevăr parcul auto-local al Timişoarei va fi îmbunătăţit, ar mai fi nevoie de un singur lucru, punerea la punct al căilor de rulare pentru tramvaie, care arată jalnic.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex