mar. ian. 28th, 2020

TOP 7 lucruri pe care NU știai că trebuie să le verifici înainte de a cumpăra o mașină second hand

Oamenii achiziționează o mașină uzată dintr-un motiv foarte evident: este mai ieftină decât una nouă. Oricine are un buget restrâns își dorește să economisească cât se poate de mult, acolo și atunci când este posibil. Mașinile uzate nu sunt neapărat vehicule de proastă calitate. Multe dintre ele au motoare durabile, care sunt la fel de bune ca cele de la mașinile noi. 

Înainte să cumperi o mașină second hand, trebuie să știi următoarele lucruri pentru a lua cea mai bună decizie:

  1. Determină bugetul maxim. Înainte de a începe să vânezi mașini la mâna a doua, ar trebui să te decizi cât de mult ești dispus să cheltuiești pe mașină. Asigură-te că bugetul acoperă și câteva accesorii, cum ar fi piesele suplimentare sau orice eventuală inspecție la un service auto din București sau din provincie, prin care să te asiguri că totul e în regulă.
  1. Testează întotdeauna mașina. Trebuie să petreci ceva timp la volanul mașinii pe care te gândești să o cumperi. Acest lucru îți va permite să ai o idee despre modul în care răspunde automobilul la comenzi. Solicită un test drive care să includă autostrada, o stradă laterală și zonele în care vor fi necesare viraje, dacă este posibil.
  1. Ia în considerare cele mai potrivite mașini pentru tine. Poate că tu vrei o mașină sport cu aspect modern, dar familia ta ar putea avea nevoie de un SUV. Mașina uzuală pe care o cumperi trebuie să fie cea care se potrivește cel mai bine stilului și nevoilor tale.
  1. Examinează raportul istoric al vehiculului. Mașina uzată are o poveste în spate, care nu poate fi ignorată. Este posibil să existe dovezi ale unor avarii interne grave ale vehiculului incluse în raport. 
  1. Solicită o inspecție pre-achiziție. Lăsă un mecanic instruit să arunce o privire asupra mașinii înainte de efectuarea achiziției. Asta nu înseamnă că vânzătorul încearcă să-ți transmită în mod deliberat o mașină stricată; este posibil ca acesta să nu știe despre unele probleme. Inspecția poate descoperi unele defecțiuni ascunse.
  1. Aruncă o privire la recenzii. Există numeroase site-uri web legate de automobile care au recenzii pentru diferite modele, inclusiv asupra unor mașini second-hand. Îți va prinde bine să verifici aceste opinii și să îți ajustezi așteptările față de autovehiculul pe care îl vei cumpăra.
  1. Negociază. Prețul propus nu trebuie să fie costul final. Vânzătorul auto ar trebui să fie dispus să negocieze puțin. 

În concluzie, o mașină uzată este un vehicul accesibil din punct de vedere economic, care poate asigura transportul de care ai nevoie pentru a ajunge la serviciu sau pentru a pleca în vacanță. Este foarte important să știi cum să alegi o mașină second-hand, fiind nevoie de o atenție foarte mare asupra tuturor detaliilor. Cu cât se potrivește mai mult nevoilor tale, cu atât o vei folosi mai mult. Vânătoarea pentru mașini la mâna a doua ar trebui să manifeste aceeași cantitate de răbdare și precauție pe care o exerciți atunci când te uiți la un model nou. Prudența pe care o arăți își va avea beneficiile mai târziu. Ține cont de sfaturile de mai sus și vei reuși să obții un automobil care este potrivit pentru tine și care îți servește nevoile!

 

Sursă foto: pinterest.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

POATE ATI UITAT ACESTE ARTICOLE

CONCURS DE SOLUȚII “CENTRUL PENTRU ARTĂ,TEHNOLOGIE ȘI EXPERIMENT MULTIPLEXITY “ TIMIȘOARA Concursularecascopgăsireaceleimaibunesoluțiipentruamenajareaterenuluișiimobilelordincadrulfostuluiansambluindustrialdepestr.TakeIonescu,aflateînproprietateaMunicipalitățiidin Timișoara, astfel încât să devină un centru pentru artă, tehnologie și experiment, care seva numiMultipleXity.MultipleXity va fi un centru destinat experimentului cultural şi tehnologic prin multiple funcțiunicare se vor desfășura în fostele ateliere şi depouri de tramvaie de pe stradaTakeIonescu 56-58şiintegrândșiMuzeulCorneliuMiklosi(bd.TakeIonescu83).RolulMultipleXityestesăfacilitezeşiîncurajezeprinexperimentiniţiativeşiproiecteaflatelagraniţadintretehnologieşiartă.MultipleXityvaoferiunspaţiudeschisşiliber,cuoinfrastructurăaccesibilăpentruproiecteşi experiențe inovatoare. Aici se vor produce concepte şi produse artistice, tehnologice princolaborareintensivă.Concursul MultpleXity este promovat de Primăria Municipiului Timișoara (PMT), careesteatâtproprietarulterenuluișialimobilelorcarevorfaceobiectulviitoareiintervenții,cât și autoritatea contractantă care va achiziționa în urma acestui concurs serviciile deproiectare pentru intervenția pe care odorește.Organizatorul concursului este Ordinul Arhitecților din România (OAR), o organizațieprofesională care are ca misiune creșterea calității produsului arhitectural-urbanistic șipromovarea acestui serviciu față de societate ca act de cultură de interes public.Procedura de atribuire se face prin concursul de soluții, desfășurat într-o singură fază, ce areca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acestobiectiv,deschis în România,țările Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene. Concursulde soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din Legeanr.98/2016 privind achizițiile publice, urmând caulterior,contractul de servicii de proiectare săfie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fărăpublicarea prealabilă a unui anunț departicipare.ConcursulesteorganizatînconformitatecuRegulamentuldeconcursurialUniuniiInternaționaleaArhitecților–UIA,prevederileRecomandărilorInternaționalepentruConcursuridearhitecturăși urbanism adoptate în Conferința Generală UNESCO din 1956, revizuită în data de 27noiembrie 1978, prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluțiiOAR, publicat în 2018, cu respectarea prevederilor legislației învigoare privind atribuireacontractelor de achizițiepublică