" /> Ulcini (Ulcinj), perlă a litoralului de la Marea Adriatică | Oficial Media
Published On: lun, Mai 15th, 2017

Ulcini (Ulcinj), perlă a litoralului de la Marea Adriatică

Organizaţia Turistică a oraşului Ulcini reprezentată prin Domnul Fuad Hadzibeti director, Domnul Djordgje Mihajlovic preşedintele Filialei din Serbia a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor din Turism şi Domnul Novak Boianic directorul Hotelului Mediterana din Ulcini şi-a prezentat astăzi la Timişoara oferta turistică a oraşului Ulcini, perla litoralului din  Republica Muntenegru, cu  plajele de aur ale Marii Adriatice.

La doar 700 de kilometri de Timișoara, mai aproape decât Marea Neagră, în sudul Republicii Muntenegru, se află Ulciniul, cel mai romantic oraș și una dintre cele mai atractive stațiuni turistice de pe coasta Mării Adriatice.

Cu o istorie de peste 2000 de ani, Ulcini a fost pe rând sub stăpânire iliră, romană, bizantină, slavă, venețiană, otomană, muntenegreană, un adevărat melanj de culturi care alcătuiesc patrimoniul unic al orașului turistic de azi,  format la confluența Orientului și Occidentului, Mediteranei și Europei.

Și natura a fost darnică cu acest oraș. Râul Bojana cu apele sale străvezii în nuanțe de verde-albăstrui se varsă în marea de un albastru închis aproape ireal, formând insula Ada Bojana.

Lacul Șas bogat în pește, livada centenară de măslini cu peste 80.000 de tulpini, minunatul golf Valdanos, izvoarele termale și încântătoarea pădure de stejari, splendidele plaje lungi și nisipoase, sunt doar câteva dintre frumusețile naturale ale locului care merită și trebuie văzute.

Cei care și-au petrecut concediul sau vacanța de vară la Ulcini, pot să mărturisească că pe tot Litoralul Adriatic nu există o plajă mai frumoasă. Apa este limpede și cristalină, nepoluată, cu valuri mici, iar fundul mării este precum catifeaua: mătăsos și curat.

Ulciniul, orașul cu cele mai multe ore însorite în Mediterana, este o stațiune balneară naturală, (în special pentru tratamentul sterilității, afecțiunilor de astmă și reumatismale). Este o zonă optimă pentru sportivii care se antrenează aici chiar și în timpul iernii, dar și o atracție pentru ornitologi, pentru că aici viețuiesc mai mult de 240 de specii de păsări. Pentru mulți vânători, ornitologi, pescari și sportivi din Muntenegru și străinătate, acest oraș reprezintă destinația de vis.

Marțea și vinerea, bazarurile din acest oraș maritim sunt un punct de atracție, grație obiectelor de artizanat și minunatelor costume naționale ale  popoarelor, grupurilor etnice și comunităților confesionale care   trăiesc în zonă.

Ofertele de cazare sunt variate, de la hoteluri de lux la vile și apartamente particulare.

Desigur, oferta culinară este deosebit de bogată în specialități, mai cu seamă în cele de pește și fructe de mare din abundența Adriaticii.

Toate acestea fac ca Ulciniul să fie o destinație specială pentru turiști din întreaga Europa și nu numai.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

Deputat Oana Vladuca

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos