: joi 15 ianuarie 2015

Un oras din Romania refacut din fonduri europene

OFICIAL MEDIA
Castelul_de_apă,_Turnu_Severin,_jud._MH

Castelul de Apa, Drobeta-Turnu Severin

Este vorba despre Drobeta-Turnu Severin – oras care in perioada 2009-2013 a trecut printr-un amplu program de reabilitare cu ajutorul unor fonduri europene si a implicarii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Prin acest amplu program, finalizat anul trecut, s-au reconstruit strazi, scoli, licee si s-au reabilitat spitale, muzee si parcuri.

Cel mai amplu proiect al Regio vizează reabilitarea Palatului Cultural „Theodor Costescu“ și a Cetății Severinului și va fi finalizat in decursul acestui an. Se doreste prin aceasta si atragerea unui numar de turisti cu cel putin 60% mai mare fata de anii precedenti.

„Orașul Drobeta-Turnu Severin a fost înființat acum 19 secole, pe malul Dunării, în jurul castrului Drobeta, de unde Imperiul Roman pornea războaiele contra dacilor. Cele mai mari distrugeri au venit dinspre nord, Severinul fiind unul dintre cele mai sudice orase răvășite de Marea invazie mongolă din anul 1241.

Câteva secole mai târziu, în anul 1524, în timpul stăpânirii Țării Românești, fortăreața a fost distrusă de otomani și, de-abia în 1833, domnitorul Alexandru Dimitrie Ghica va reînființa un oraș denumit Turnu Severin.

Drobeta este si cel mai vestic oraș din Vechiul Regat, unde viitorul Rege Carol I punea prima dată piciorul pe teritoriul românesc (1866), a avut o istorie agitată, fiind trecut prin „foc și sabie“ de mai multe ori”, rememorează autorii informării ministerului.

Către începutul secolului al XX-lea, urbea a avut o creștere spectaculoasă, dar și lupte grele în 1916 și o aspră ocupație germană și austro-ungară.

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, municipiul are din nou o perioadă mai bună, reușind să atragă finanțare din fonduri Regio pentru 12 proiecte în ultimii ani, în timp ce a implementat cel puțin alte cinci proiecte cu fonduri UE.

La prima vedere, orașul este cel mai bine sistematizat din România — cu străzi largi, paralele și perpendiculare față de Dunare, schițate de arhitectul catalan Xavier Villacrosse, primul arhitect-șef al Bucureștilor.

Deși trecuseră decenii de când localitatea nu a mai cunoscut urgia războiului, unele dintre arterele din Turnu Severin arătau „ca după război“ până acum câțiva ani: carosabilul era plin de gropi, cu trotuare nesigure pentru pietoni. După implementarea a șase proiecte cu finanțare Regio, orașul a căpătat un aer vest-european.

Cel mai amplu proiect a constat în reabilitarea a 34 de străzi, în total fiind modernizate 118 artere, la standarde europene, care să garanteze o durată de exploatare de peste 15 ani, a declarat Mihaela Vatuiu, șef Serviciu Dezvoltare Locală și Managementul Proiectelor din cadrul Primăriei Drobeta-Turnu Severin.

 

Sursa: http://www.money.ro/orasul-romanesc-refacut-din-fonduri-europene/

 

Citeste si ...

OFICIAL MEDIA

Comentezi?

You must be Logged in to post comment.

Vino alaturi de echipa ATS! Vezi toate locurile de munca disponibile

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

INTERNATIONAL PRESS AGENCY

OFICIAL MEDIA

ULTIMELE STIRI OFICIAL MEDIA

Viorel Toma pe simezele Muzeului de Artă Timişoara

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Viorel Toma pe simezele Muzeului de Artă Timişoara

Sistemul obliga să rămână în țară studenții care sunt pe locuri bugetate?

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Sistemul obliga să rămână în țară studenții care sunt pe locuri bugetate?

Baschet. CSM Târgovişte, învingătoare în duelul cu Universitatea Cluj

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Baschet. CSM Târgovişte, învingătoare în duelul cu Universitatea Cluj

Adrian Țuțuianu: ”Rovana Plumb va deschide mitingul. Estimăm peste 10.000 de oameni”

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Adrian Țuțuianu: ”Rovana Plumb va deschide mitingul. Estimăm peste 10.000 de oameni”

Rovana Plumb, secretar de stat și ministru în ultimele guverne PSD. Propunerile pentru patru portofolii se află pe masa președintelui Iohannis.

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Rovana Plumb, secretar de stat și ministru în ultimele guverne PSD. Propunerile pentru patru portofolii se află pe masa președintelui Iohannis.

Dragobetele sarbatorit la Biblioteca Judeteana Dambovita

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Dragobetele sarbatorit la Biblioteca Judeteana Dambovita

PERCHEZITII pentru contrabanda in Dambovita, Arges si Suceava

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru PERCHEZITII pentru contrabanda in Dambovita, Arges si Suceava

Prognoza METEO pentru 23, 24 si 25 februarie

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Prognoza METEO pentru 23, 24 si 25 februarie

Horoscop 23 februarie 2017. Leii au nevoie de odihna

februarie 23, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 23 februarie 2017. Leii au nevoie de odihna

Chindia Târgovişte şi-a dorit doi jucători de la Steaua

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Chindia Târgovişte şi-a dorit doi jucători de la Steaua

ASU Poli Timişoara în Liga a II – a, cu noi achiziţii

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru ASU Poli Timişoara în Liga a II – a, cu noi achiziţii

Actiuni ale jandarmilor pentru combaterea furturilor de material lemnos in Dambovita

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Actiuni ale jandarmilor pentru combaterea furturilor de material lemnos in Dambovita

Povestea maestrului si cele trei incercari

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Povestea maestrului si cele trei incercari

OMRAAM AIVANHOV: Când suferiți, să nu îi cereți Domnului să vă elibereze de suferință

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru OMRAAM AIVANHOV: Când suferiți, să nu îi cereți Domnului să vă elibereze de suferință

Horoscop 22 februarie 2017. Balantele primesc vesti bune

februarie 22, 2017, Comentariile sunt închise pentru Horoscop 22 februarie 2017. Balantele primesc vesti bune

COPYRIGHT

Colectivul redactional, conducerea ziarului OFICIAL MEDIA, precum si cea a GRUPULUI MEDIA SINGUR, nu isi asuma responsabilitatea pentru materialele publicistice care nu respecta legea copyright-ului.
Autorul unui articol dat publicitatii, are obligatia sa respecte legea dreptului de autor si raspunde juridic in cazul incalcarii acesteia.
Supervizarea din partea echipei Oficial Media se desfasoara doar pe zona de corectura ortografica.

Director OFICIAL MEDIA,
Cristi Iordache