Published On: sâm, apr. 7th, 2018

Universitatea de Vest din Timișoara salută alegerea domnului Acad. Ioan Aurel Pop în funcția de președinte al Academiei Române

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a cărui rector este domnul Acad. Ioan Aurel Pop, face parte din Consorțiul Universitaria.

„Alegerea colegului nostru Ioan Aurel Pop în funcția de președinte al Academiei Române este un  lucru mare pentru universitățile românești și o șansă pentru Academia Română. Am discutat de multe ori cu domnia sa, am colaborat pe unele inițiative. Dl Pop are o viziune foarte clară și pragmatică – și aici nu mă refer doar la universități sau la știință, ci și la potențialul României. Îmi place să cred că între motivele alegerii a contat și vizibilitatea Universității „Babeș-Bolyai” și a Consorțiului Universitaria”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este una dintre universitățile românești cel mai bine clasate în ranking-urile internaționale. Alături de ea, învățământul românesc este vizibil la nivel internațional în special prin rezultatele Universității de Vest din Timișoara, ale Universității din București și ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, membre ale Consorțiul Universitaria.

Conducerile celor cinci universități au un calendar de întâlniri periodice, prin care de multe ori au adus în atenția Ministerului Educației și a Parlamentului României atât probleme, cât și soluții pentru învățământul superior românesc. Universitatea de Vest din Timișoara își manifestă deplina încredere că noua poziție publică a dlui Pop va imprima o nouă dinamică Academiei Române, inclusiv prin colaborări cu universitățile care au dovedit că pot coagula poli de excelență în cercetare și predare.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex