OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: lun, sept. 24th, 2018

Universitatea Politehnica Timişoara a mai făcut un pas înainte în anul univeritar 2018-2019

Se pare că ne-am cam obişnuit să începem facultăţi la diferite date, unele mai repede decât altele. Aşa s-a întâmplat astăzi şi la Universitatea Politehnica Timişoara,  la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a cărei deschidere festivă a avut loc de la ora 9.00, la Casa Tineretului.

Prezent la festivitatea de deschidere a fost şi rectorul Politehnicii , prof.dr. Viorel-Aurel Șerban  care  i-a asigurat  pe boboci că anii de studenție ce vor urma vor fi  de neuitat .

La deschidere a mai participat și primarul Timișoarei , Nicolae Robu, dar și reprezentanți ai conducerilor unor  companii din Timișoara, cu care Facultatea de Automatică și Calculatoare colaborează.

Tot astăzi a avut loc şi festivitatea de deschidere la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, în Aula FIH, dar şi altele deschideri festive la facultățile:
Electrotehnică și Electroenergetică unde invitat de onoare a fost  Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, fost absolvent  al Politehnicii.

Tot rectoul Viorel Aurel Şerban a făcut deschiderea şi la facultatea de Management în Producție și Transporturi, alături de directorul companiei Nestle, Adrian Muntean, fost absolvent de master al facultății;

Chimie Industrială și Ingineria Mediului, invitați directori ai companiilor partenere cu care lucrează de ani de zile facultatea;Facultatea de Mecanică , cu Ingineria autovehiculelor, Mecatronică şi robotică,  Inginerie mecanică, Ingineria transporturilor, Inginerie industrială, Ingineria materialelor, Ştiinţe inginereşti aplicate.

La fiecare din aceste specializări au fost de față directori de companii partenere, ce deja încercau să vadă în perspectivă câți viitori ingineri vor putea angaja în firmele lor.

Consulul  General al Germaniei la Timișoara, domnul Ralf Krautkramer , a participat la deschiderea Facultăţii de Construcţii;
Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a avut loc începând cu ora 11, 00 care după momentul festiv au fost acordate premiile oferite de companiile partenere;

Şi Facultatea de Arhitectură și Urbanism, şi-a deschis porţile, invitați fiind președintele Ordinului Arhitecților din România, Drăgan Dragomir, și arhitectul Sorin Ciuraru.

Cea mai tânără ramura a Politehicii Timişoara, Facultatea de Științe ale Comunicării chiar dacă a rămas la urmă a făcut şi ea un pas în faţă spre bucuria studenţilor  dar şi a dascălilor , facultate ce a împlinit 25 de ani de la înființare, unde invitat special a fost consulul onorific al Franței la Timișoara, Cosmin Brânzan.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It