Published On: joi, apr. 2nd, 2015

Vizită niponă la Timişoara- Hidehiro HOSAKA

11097126_1085216251494970_1428688090_oMembrii clubului Rotary Cetate Timişoara au primit miercuri seara vizita unui oaspete de seamă: domnul Hidehiro HOSAKA – Ministru Consilier al Ambasadei Japoniei în România şi Insărcinat cu Afaceri Ad Interim (Adjunct al Şefului Misiunii).

Iniţiativa întâlnirii i-a aparţinut oficialului nipon care şi-a dorit să ia contact cu vestul ţării prin intermediului unei organizaţii reprezentative pentru comunitate. În faţa unui număr semnificativ de rotarieni, domnul Hidehiro HOSAKA a susţinut o prezentare pe teme de larg interes referitoare la Japonia – economie, geopolitică, tradiţii, cultură. O parte dintre aspectele prezentate au evidenţiat şi similarităţile pe care le au două ţări atât de îndepărtate şi diferite. O lecţie inedită de geografie, istorie şi cultură din care fiecare şi-a făcut o idee despre ce înseamnă Ţara Soarelui Răsare, un schimb de informaţii despre posibilităţile de colaborare între cele două ţări, o seară agreabilă şi plină de discuţii interesante.

Nu putem decât să salutăm iniţiativa domnului Hidehiro Hosaka de a ne vizita şi suntem bucuroşi că în alegerea domniei sale a contat bunul renume de care ne bucurăm şi binenţeles proiectele realizate în comunitate. Sunt convins că această întâlnire a mai micşorat puţin distanţa dintre cele două ţări aflate la peste 14 mii de kilometri una de cealaltă.” – Cosmin Grapini – preşedinte Rotary Club Timişoara Cetate, 2014-2015. Oaspetele nostru, dl. Hidehiro Hosaka, este absolvent de studii internaţionale şi lucrează în diplomaţie din 1977. În această seară a dezvăluit că este pasionat să descopere România şi s-a declarat fan al vinului de Recaş.

Stejărel Ionescu- Timisoara11106371_1085216211494974_1907581667_o

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It