" /> Vrei bani pentru afaceri? Devino antreprenor, prin cursuri făcute la CCIAT | Oficial Media
Published On: mie, mart. 7th, 2018

Vrei bani pentru afaceri? Devino antreprenor, prin cursuri făcute la CCIAT

Datorită lipsei acute de antreprenori, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de coordonator de proiect și S.C. GAPA S.R.L., partener de proiect, au lansat proiectul SIA VEST – Suport pentru iniţiative antreprenoriale (POCU/82/3/7/ 105255).

Proiectul are rolul de a încuraja firmele întro devoltare mai stringent în actul managerial, deoarece întro afacere ai o mare nevoie de cunoştiinţe economice pentru a coordona o firmă, fiind nevoie şi de o anume experienţă pentru cei care se implică în sistemul economic al firmelor.

Ca scop printre altele ar fi şi stimularea ocupării locurilor  de muncă, dar şi creşterea numărului acestora, lucru ce se poate întâmpla doar prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.
Valoarea totală a proiectului este de 10.431.853.99 lei, din care Uniunea Europeană contribuie cu suma de 10.350.863.88 lei.

Sunt vizate în principal persoanele  care intenţionează să îşi deschidă o afacere în mediul urban și au domiciliul în Regiunea Vest, acestea putând să îşi depună un dosar cu datele necesare.

Ca şi beneficii ar fi:
– Informații pentru înscrierea în grupul țintă al proiectului;
– Posibilitatea participării la cursul de competențe antreprenoriale acreditat A.N.C.;
– Posibilitatea participării la un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia 44 afaceri vor fi finanțate cu 135.377,67 lei sau 177.340,00 lei..
„ Este vorba de un nou proiect de dezvoltarea resurselor umane. Un proiect finanțat prin Programul Operațional pentru Capital Uman… Ne gândim în special la oameni și anume la creșterea ocupării persoanelor din regiunea vest. Ne adresăm atât tinerilor dar și persoanelor de până la 64 de ani. Adică între 18-64 de ani oferindu-le atât cursuri de competențe antreprenoriale necesare pentru a avea informațiile de bază pentru demararea unei afaceri, pregătirea planului de afaceri și inițierea activităților. Dar deosebit față de celelalte proiecte avute până acum oferim și finanțare pentru dezvoltarea activității acestor strat up-uri. Anume de la început, de la înființare, achiziții, angajare, dezvoltare, investiții, în măsura a 40 000 de euro pentru fiecare start… Susținem participarea gratuită la cursurile antreprenoriale a minim 360 de persoane care ulterior pot participa la concursul de planuri de afaceri… Vor fi selecționate 44 ce vor primi finanțare și vor fi susținute în dezvoltarea activității. Bineînțeles sub atenta monitorizare și îndrumarea experților din catdru proiectului” a declarat Daiana Buzatu, manager de proiect.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

SALVEAZĂ MUNȚII ROMÂNIEI

Agrement și relaxare în inima munților Bucegi

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos

Pin It