Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Din 5 iulie se vor organiza tabere în Straja

Stațiunea Straja continuă să se dezvolte prin proiecte ale autorităților și ale mediului privat prin construcția de parcări, contrucția unui bazin de înot, lucrări pentru apă potabilă, amenajarea unui nou parc de aventură în Complexul Sportiv Baloo și modernizarea unor pensiuni.
Începând cu data de  5 iulie a.c. Tabere Straja organizează Tabere de Sănătate pentru Copiii Supraponderali, Tabere de Aventură pentru Elevi și pentru Preșcolari și Teambuildinguri, respectând normele impuse de autorități.

”În acest an vom organiza două serii de Tabere de Sănătate pentru Copiii Supraponderali, una în luna iulie și una în luna august. Menționăm că vom lua toate măsurile recomandate de autorități împotriva raspândirii Covid 19. Avantajul nostru este că avem cazarea la Pensiunea Dor de Munte Straja, la cota 1360M, departe de alte grupuri de persoane, astfel,  limitând foarte mult eventualele riscuri, ” au ținut să transmită organizatorii taberelor.

Stațiunea Straja este într-o continuă dezvoltare.

”Din punct de vedere al firmelor nu avem în acest moment în Straja cabane fără autorizaţii. Poate mai există două sau trei cabane care mai cazează turişti fără ca noi să ştim dar noi în Straja ca şi număr de locuri omologate suntem pe locul doi în judeţul Hunedoara după staţiunea Geoagiu-Băi. Avem undeva la  2500 de locuri omologate în staţiunea StrajA și este un lucru îmbucurător pentru noi,  Trebuie  toţii să lucrăm corect, să emitem facturi şi bonuri pentru că aşa este și  normal.Vor contiua și învestițiile private, în paralel cu ceea ce ne-am propus noi, ca administrație locală, să facem.  Avem depus un proiect la fostul Minister al Turismului, care a fost blocat în perioada anilor trecuţI și care ne dă pibilitatea  continuării  investițiilor la domeniul schiabil, care vizează pasarela, locații pentru ratrakuri și tunuri de zăpadă, etc.  Avem un investitor  care are o pârtie, şi anul acesta,  dacă vom obţine avizele este posibil să construim un nou telescaun în zona Platoul Soarelui. Trebuie să se scoată din fondul forestier o suprafaţă de pădure. Este prioritatea noastră să avem cât mai multe spaţii de cazare şi infrastructură turistică”, a precizat Lucian Resmeriţă.


Sezonul de iarnă care s-a încheiat brusc din cauza pandemiei de coronavirus a fost unul dintre cele mai bune de până acum.
”Iarna care a trecut a fost una foarte bună. Am avut un grad de ocupare foarte mare în Straja. Acum trebuie să ne ocupăm de turismul de vară, ne dorim să fim sănătoşi dar trebuie şi economia să funcţioneze”, a mai precizat primarul municipiului Lupeni. Pentru municipiul  Lupeni, Straja este extrem de importantă, iar numai anul trecut, veniturile strânse din turismul de aici au cumulat, aşa cum spune  edilul local,  suma de aproape 500.000 de euro, bani ce au fost reinvestiţi în Lupeni” a declarat primarul lupenean. O problemă majoră pe care o doresc să o rezolve, edilii lupeneni,  în viitoarea perioadă este  amenajarea parcărilor și pentru acest lucru, au cerut  și sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. „Trebuie să avem undeva la 1.000 de locuri de parcare. Acum  avem cam 900 de locuri, dar neamenajate, din câte bine se vede. Din păcate, am  avut situaţii în care turiştii au fost nemulţumiţi şi pe bună dreptate. Când se dezgheaţă se face noroi, dar sunt convins că şi această parcare, odată reabilitată, ne va aduce un plus valoare şi venituri şi nouă şi celor de la CJH care ne ajută să o amenajăm. Ceea ce s-a realizat în stațiunea Straja,  este una din puținele investiții bune în turism,  făcute până în prezent, în România. Avem acum beneficii de pe urma investițiilor realizate la Straja și cu banii încasați vom face altele pentru bunăstarea orașului nostru. Împreună cu investitorii reușim să fim în primele trei stațiuni din România.  Scopul meu este ca în 5-10 ani, stațiunea Straja să aducă în oraș un milion de euro, bani de investiții pentru Lupeni.  Straja este  totodată și cel mai bun exemplu de bune practice de parteneriat public-privat. În munte sunt  realizate investiții și de autoritățile locale, dar și investitorii privați au contribuit  la  dezvoltarea  stațiunii. Funcționează foarte bine colaborarea noastră.  (public – privat – n.r.) Nu lăsăm să existe conflicte, facem în așa fel încât oamenii să găsească un echilibru. Noi am găsit acel echilibru, știm cu toții că trebuie să dezvoltăm stațiunea. Conlucrăm bine. Sunt convins că,  atunci când stăm cu toții la masă,  lucrurile merg în direcția pozitivă”, ” a conchis  Lucian Resmeriţă, primarului municipiului Lupeni.

Iar cei care doresc să participe în taberele din Straja pot accesa http://www.taberestraja.ro și pot primi și alte informații la nr de tel: 0727851654.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share