09/04/2020

Vremea 22 august 2019 – Cea mai fierbinte zi a săptămânii

Joi, 22 august, temperatruile maxime devin insuportabile. Indicele de disconfort temperatură-umezeal va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități. Află cum va fi vremea în București.

Cea mai caldă zi a săptămânii. Joi valorile termice maxime vor fi, în cursul după-amiezii, de 38, poate chiar 39-40 de grade Celsius în zona de sud a României.

Săptămâna 19.08.2019 – 26.08.2019. Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, local, în regiunile centrale și apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

Meteo România. Joi, 22 august, vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, chiar dacă senzația de disconfort va fi atenuată de vântul moderat din estul țării și umiditatea mai scăzută. Indicele de disconfort temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unităi pe arii extinse. 

Noaptea de miercuri spre joi va fi una tropicală, cu temperaturi minime mai ridicate de 20 de garde Celsius, mai ales în sudul României. Sunt așteptate averse trecătoare la munte și în estul teritoriului. Vântul va sufla slab, cel mult slab până la moderat în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia și vestul Munteniei și moderat în estul Munteniei, Dobrogea și Moldova.

Temperaturile maxime vor fi situate în general între 29 și 34 de grade în Transilvania și Maramureș, 32-37 de grade în Banat și Crișana, 34-39 de grade în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei (cu cele mai ridicate valori așteptate în Lunca Dunării) și 30-35 de grade Celsius în estul Dobrogei și nordul Moldovei.(vremea.ro)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share