lun. feb. 17th, 2020

Vremea 24 august 2019 – Temperaturi ridicate

Sambata 24 August 2019, vremea se va menține călduroasă în mare parte din țară, izolat caniculară în Lunca Dunării. După-amiaza disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar pe arii relativ extinse în regiunile vestice, sudice și sud-estice, va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice îndeosebi după-amiaza și seara, local în Carpații Occidentali și Meridionali și doar izolat în restul teritoriului. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice și în extremitatea de sud-vest a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat vor fi condiții de ceață.

In Bucuresti , vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat, după-amiaza, când indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Arşiţa persistă şi luni; stresul termic se menţine ridicat în zonele de câmpie, pe unde se mai ating 35 de grade. La apropierea serii, vor fi ceva înnorări şi averse, dar pe suprafeţe restrânse, la deal, la munte şi în ţinuturile vestice.

Şi marţi avem temperaturi ridicate şi o amiază călduroasă aproape peste tot. Va domina atmosferă cu soare; însă după prânz mai apar ceva nori de ploaie TOT în zonele înalte, prin vest şi prin nord-vest.

În Bucureşti, luni: aceleaşi condiţii meteo: soare, puţini nori şi căldură înăbuşitoare în miezul zilei. Nici marţi nu sunt schimbări: rămânem cu vremea călduroasă, mai sunt ceva adieri de vânt, iar maximă ajunge tot pe la 34 de grade, la umbră.

Vremea se menţine caldă şi în zonele de munte.  Vreme bună până târziu după prânz. Apoi se-aduna norii şi vor aduce averse mai serioase, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Şi luni mai vin ceva ploi, dar pe zone restrânse. În ansamblu avem vreme bună şi temperaturi agreabile. Vremea frumoasă continuă şi marţi, deşi mai pe seara s-ar putea apăra câţiva nori de ploaie, în unele masive.

La malul mării o să fie foarte cald. Încă o zi frumoasă, cu vânt intens şi căldura greu de suportat după prânz.Luni se înseninează complet, maximele se opresc pe la 30 de grade, dar stresul termic se menţine ridicat. Ziua de marţi ne-aduce soare, vreme caldă şi un vânt destul de insistent. În toată această perioadă, apa mării va avea în jur de 24 de grade.

stirileprotv.ro, stirimeteo.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments