OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: mie, nov. 28th, 2018

Vremea 28 noiembrie. Prognoza meteo aduce ninsori

Vremea din 28 noiembrie se anunță deosebit de rece. Prognoza meteo aduce ninsori viscolite la București și la munte, dar și temperaturi minime de – 11 grade Celsius.

Potrivit vremea.ro, miercuri vremea se va răci în toată țara, iar precipitațiile se vor transformă treptat în lapoviță și ninsoare în aproape toate regiunile. Ultimele rulări ale modelelor numerice indică posibilitatea apariției fenomenului de viscol local în sudul țării, unde și cantitățile de apa vor fi mai însemnate (până la 15-20 de mm) și se va depune strat de zăpada.

Din păcate, datorită impredictibilitatii configurației sinoptice de la nivelul sud-estului Europei, grosimea precisă a stratului de zăpada nu poate fi estimată cu mai mult de 24 de ore în avans. Vântul va suflă tare în sud-estul țării (cu rafale de până la 60-70 de km/h) și slab până la moderat în restul zonelor. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 0 și 5 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -3…2 grade în Moldova, din nou cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în nordul extrem al regiunii.

Vremea în București 28 noiembrie

Vremea din 28 noiembrie la București anunță ninsoare atât ziua, cât și noaptea. De altfel, Capitala se află încă din 27 noiembrie sub alertă de cod galben de ninsori și viscol, alertă ce va fi valabilă până în cursul zilei de vineri, 29 noiembrie. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între -1°C și  -6°C. Vântul va suflaa cu putere și va viscoli zăpada, în rafale de 26 km/h dinspre NE ziua și rafale de 45 km/h noaptea. Cantitatea de precipitații la București va atinge <1 L/m². 

Prognoza meteo 28 noiembrie la munte

Vremea la munte se anunță deosebit de rece, cu ninsori abundente și temperaturi maxime și minime ce se vor încadra între  -3°C și  -11°C. Vântul va sufla în rafale și va viscoli zăpada acumulată. Rafalele vor atinge 27 km/h pe timpul zilei. Vremea va fi în continuare foarte rece, joi, înregistrându-se cele mai mici temperaturi din această săptămână, respectiv -14 grade Celsius.

a1.ro

foto credit: Vilciu Tibi

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It