Published On: lun, dec. 10th, 2018

Vremea pe 10 decembrie. La munte vor fi precipitații mixte

Vremea pe 10 decembrie vine cu temperaturi mai mari față de media perioadei, dar va fi închisă și cu precipitații. Prognoza meteo anunță ploi care se pot transforma în lapoviță și ninsoare. În București sunt 6 grade ziua.

Vremea 10 decembrie în ţară

Luni, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice, în marea lor majoritate, se vor situa uşor peste cele normale în această perioadă din an. În vestul, nordul şi centrul ţării, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi precipitaţii temporare, la început predominant sub formă de ploaie, apoi şi lapoviţă sau ninsoare, iar la munte vor fi precipitaţii mixte, mai ales ninsori la peste 1500 m altitudine. În sud şi în sud-est precipitaţiile se vor semnala mai ales noaptea şi cu precădere în Muntenia; vor fi ploi cu tendinţă de transformare spre dimineaţă în lapoviţă şi izolat ninsoare.

Pe suprafeţe mici se va forma polei şi, mai ales în zonele montane, va fi gheţuş. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, dar local şi la cote mai reduse în regiunile sud-vestice, iar noaptea şi pe litoral. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte, însă nu cu mult, astfel rămânând sub normalul baric.

Prognoza meteo pentru București pe 10 decembrie

Conform ANM, cerul va avea înnorări la începutul zilei când vor fi şi condiţii de ceaţă, dar şi noaptea când se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, iar spre dimineaţă posibil şi lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Presiunea atmosferica va creşte foarte puţin, încă la o valoare sub cea normală.

Cum va fi luni la munte

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor scădea treptat – la finalul intervalului ajungând spre pragul gerului. Vor fi precipitaţii mixte, mai ales ninsori la peste 1500 m altitudine şi se va forma gheţuş. Vântul va sufla moderat cu intensificări, cu precădere în zona înaltă.

observator.tv

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It