Published On: mar, dec. 4th, 2018

Vremea pe 4 decembrie. Prognoza meteo anunță temperaturi maxime de 9 grade

Vremea pe 4 decembrie vine cu temperaturi în media perioadei, dar vor fi precipitaţii în mai multe zone. Prognoza meteo anunţă şi polei în multe zone, dar pe arii restrânse. În Bucureşti vor fi zero grade ziua.

Vremea 4 decembrie în ţară

Marţi, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice în cea mai mare parte a ţării. Temporar va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar la sfârşitul intervalului pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului. Pe suprafeţe mici se va forma polei, cu o pondere mai mare noaptea în Transilvania, Moldova, Oltenia şi posibil izolat spre dimineaţă şi în Muntenia. La munte, ziua vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, iar în a doua parte a intervalului în nord şi centru trecător ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, însă la cote mai reduse şi în nordul Moldovei şi sud-vestul Olteniei. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 şi 5 grade. În zonele joase de relief din sud şi din est pe arii restrânse va mai fi ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte în a doua parte a intervalului în vestul, centrul şi nordul ţării.

Prognoza meteo în Bucureşti pe 4 decembrie

Conform ANM, în Capitală, cerul va avea înnorări, vor fi condiţii de ceaţă, iar în ultimele ore ale intervalului va creşte probabilitatea pentru ploaie slabă şi polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -4…- 2 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.

Cum va fi marţi la munte

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice nu se vor modifica semnificativ faţă de intervalul anterior. În cursul zilei vor fi precipitaţii mixte, cu precădere în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar izolat vor fi condiţii de polei. Noaptea, precipitaţiile vor deveni predominant sub formă de ninsoare şi se vor extinde şi în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, în a doua parte a intervalului.

observator.tv

foto credit: Vilciu Tibi

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It