Published On: mie, aug. 15th, 2018

WOMAN, ALL TOO WOMAN – la Muzeul de Artă

 

 WOMAN, ALL TOO WOMAN, expoziție de artă contemporană, aduce la Timișoara cele mai importante artiste din mai multe țări europene, cu precădere din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se va derula pe parcursul a două luni, între 15 august – 15 octombrie 2018. El face parte din proiectul BaroquellUrban, și este organizat de METASpațiu împreună cu Muzeul de Artă Timișoara.

În spațiile extrem de primitoare ale Muzeului vor fi expuse peste 120 de lucrări de artă – pictură, sculptură, fotografie, instalație, obiect – realizate de 35 de artiste.  De asemenea, proiectul se constituie înocazie cu care se va organiza o serie de evenimente speciale: conferințe, dezbateri, performance, artist talk, teatru, ateliere.

Anul acesta, echipa proiectului și-a dorit să pună în lumină creația feminină, acoperind un spectru larg de expresie artistică. Se impune, desigur, atenției și interogării noastre, lucrarea „Balkan Baroque” a Marinei Abramovic. Despre această lucrare, Andreea Foanene, curatorul întregii expoziții remarca următoarele:

„În lucrarea „Balkan Baroque” artista chestionează limitele și funcțiile durerii, ale morții, ale violenței ucigătoare. Rana nu poate fi cusută, dar poate fi vindecată, sângele nu poate fi spălat, dar poate fi transformat, prin artă, în experiență a iertării, a înțelegerii, a împăcării, a conștientizării potențialului distructiv al războiului. Marina Abramović dezvăluie traumele unui război universal, acel conflict care ne înconjoară pretutindeni, atât în exterior, cât și în interior. Ea trezește în spectator potențialul de a lupta creativ împotriva forței distructive care a caracterizat dintotdeauna omenirea.”

Vernisajul va avea loc miercuri, 15 august, după cum urmează:

  • Ora 19, cuvântările de prezentare a proiectului și, în special, a expoziției; Sala Barocă a Muzeului de Artă Timisoara;
  • Ora 20, performance & party, Curtea Muzeului de Artă Timișoara, cu intrare de pe Strada Mercy; Pe durata a 10-15 minute, actrita Anca Pitaru va prezenta prin mijloace teatrale, o completare vie a lucrarii video EA, care poate fi admirată în cadrul expoziției. Rostul acestei prezentări este acela de a tematiza simbolic, necesitatea de a reevalua si interoga cu înțelegere și blândețe stereotipuri sociale tradiționale, religioase sau seculare, privitoare la statutul femeii; îndeamnă la descoperirea si abordarea esenței feminine dincolo de conformarea sau de rezistența la ideile arhetipale ce definesc ceea ce este, nu este sau ar trebui sa fie femeia. Concept: Kristina Ratiu Demuth.Invitat: Alex Halka, DJ, producător & compozitor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Alegerea cititorului

Candidatii carui partid ii votati la alegerile europarlamentare?

View Results

Loading ... Loading ...

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It