Published On: vin, nov. 23rd, 2018

Zelda, între speranţă şi durere.

Ştefan Ehling iese din nou în faţa unui public numeros, format în mare parte din profesori de vârsta a treia cu cea de-a şasea carte, Zelda.

A intrat destul de târziu pe porţile literaturii române, apucându-se de scris la anii senectuţii, şi într-un timp record a editat şi publicat şase romane, destul de consistente, având între 200 şi 600 pagini. A spus cum că ar fi ulimul roman pe care îl mai scrie, nu că s-ar opri din ale scrisului, dar va continua cu eseuri.

Romanul Zelda a văzut lumina tiparului la Editura Datagroup Timişoara, şi după cum spunea însuşi redactorul de carte, Claudiu Arieşan „ romanul este polimorf, modern prin  stratificare , clasic în structuri, dar extrem de ancorat în imediatitatea duratei biografice a noastre a tuturor.”

Un roman biografic la aproape 400 de pagini cu densitate puternică a acţiunii, cu dureri, cu pierderi, cu înmormântări, cu lacrimi. Cu lupte , dar multă speranţă. Un roman al luptei de zi cu zi, o zbatere de existenţă prin eliminarea adversarului. Un roman al luptei pentru putere, un roman al vieţii şi al morţii, al existenţei. Un roman existenţial, al unei justiţii incorecte, plătită cu bani grei, iar cei care caută adevărul sunt eliminaţi, deoarece nimic nu e mai presus decât „legea minciunii”.

„În roman sunt descrise talk swouri-le televiziunilor aflate în dialog  la distanţă , cu virulente dezbateri de idei.

Crime, dragoste, căsătorii, dar şi tragedia morţii, prin eliminarea definitivă a interpuşilor.

Este un roman post modern al zilelor noastre, care trebuie citit pe nerăsuflate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It