Published On: sâm, oct. 6th, 2018

Ziua Internațională a Educației a fost marcată la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Ziua Internaţionala a Educaţiei a fost marcată și la Târgoviște. Teatrul Tony Bulandra a găzduit ieri, 5 octombrie, peste 200 de elevi alături de cadrele didactice din cadrul Liceului Teoretic ”Petru Cercel” care au vizionat spectacolul ”Take, Ianke și Cadîr”.

Regia și scenografia este semnată de Mc Ranin, cu o distribuție de excepție: Paul Chiribuță în rolul lui Cadîr și Carmen Ionescu în rolul Saftei, de la Teatrul Național București, Adrian Păduraru– Take, Corneliu Jipa – Ianke, Sebastian Bălășoiu – Ionel, Ana Maria Carablais – Ana, Ilie Ghergu- Ilie.

Așa cum ne declara și actorul Adrian Păduraru, în cel mai recent interviu pentru publicația noastră, educația se  face și atunci când ieșim de pe porțile școlii: ”Mergeți la teatru, mergeți la film, cumpărați carte românească, mergeți la expozițiile de artă, mergeți la concerte!

Context Ziua Internațională a Educației

Conform MEN, ţinând cont de prevederile contractului colectiv de muncă unic, încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, “părţile (semnatare) convin să sărbătorească pe 5 Iunie – Ziua învăţătorului şi pe 5 Octombrie – Ziua Internaţională a Educaţiei, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente”.

Astfel, pe lângă zilele libere prevăzute de lege, unităţile de învăţămant nu ţin cursuri, ci vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecarei şcoli, zilele de 5 octombrie (Ziua Internaţională a Educaţiei) şi 5 iunie (Ziua învăţătorului).

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la “Recomandarea UNESCO privind statutul cadrelor didactice din învățământul superior”. Sloganul pentru Ziua Mondială a Educației 2018 este același cu cel din 2015, și anume “Predarea în libertate, împuternicirea profesorilor”.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It