Published On: mie, dec. 6th, 2017

Zlatibor, tratament şi turism la “cote” înalte, centru unic în Balcani

Zlatibor, tratament şi turism la “cote” înalte, centru unic în Balcani. Astăzi la restaurantul Loyd din Timişoara a fost prezentată oferta medicală, de diagnoză, prevenire, tratament, recuperare, relaxare a Centrului medical “Cigota” din Zlatibor (Serbia) de către reprezentanți ai Centrului și oferta turistică generală a regiunii Zlatibor de către reprezentanții Organizației Turistice Zlatibor, cu prilejul începutului sezonului de iarnă.

Amplasat în centrul orașului Zlatibor, în cea mai vizitată zonă turistică montană a Serbiei, înconjurat de păduri de pini,  la o înălțime de peste 1000 de metri, Centrul medical “Cigota” este un centru unic în Balcani, specializat pe tratarea tulburărilor glandei tiroide și nu numai.
Activitatea de baza a complexului este furnizarea de servicii medicale de endocrinologie, medicină nucleară si fizică, renumele Centrului medical “Cigota” trecând granițele Europei de est și datorită unui program special de reglementare a greutatii corporale, cunoscut pe plan european sub numele de PROGRAMUL CIGOTA.
Ideea construirii unui institut medical în zona muntoasă a centrului Serbiei a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar punerea în practică s-a realizat în a doua jumătate a secolului al XX-lea,
localitatea Zlatibor fiind  aleasă pe baza analizelor elaborate de o echipă de experți formată din medici, climatologi și arhitecți.
De la înființarea sa a existat o tendință spre cercetarea științifică, prin colaborarea strânsă dintre specialiștii de aici și cei de la Institutul de endocrinologie, diabet și tulburări metabolice al
Centrului Clinic din Belgrad, permițând astfel Centrului medical “Cigota”  să devină o secție a Facultății de Medicină în cadrul căreia se desfășoară activități științifice, educaționale și de
specialitate.
Centrul medical “Cigota”  este angajat în diagnosticarea completă și terapia tulburărilor glandei tiroide, diagnosticarea și terapia bolilor cardiovasculare, diagnosticarea osteoporozei, terapia
obezității adolescenților și copiilor, diagnosticarea și terapia sistemului articular scheletal.

“ Centrul medical “Cigota” din Zlatibor are o experienţă de 53 ani, ocupându-se în principiu de tratarea tiroidei şi a glandei tiroide, bolile metabolismului, dar şi de tratarea obezităţii la adulţi şi copii. De asemenea oferă şi manifestaţii turistice, şi atât tratamentul medical, cât şi cel turistic au devenit un brend în Serbia, şi posibil şi în Europa.” a spus Maja Vermezovic, director de marketing, Complex Balnear “Cigota”.

Tratamentul combinat cu turismul de wellness și relaxare într-un complex modern
În oferta Centrului medical “Cigota” există și alte programe, de relaxare, wellness, program anticelulitic și multe altele.
Complexul “Cigota”  dispune de 360 de locuri de cazare în 30 de apartamente, 67 de camere cu un pat, 79 de camere duble, 9 camere cu trei paturi, 2 camere cu patru paturi, o zonă de alimentație publică modernă formată dintr-un restaurant principal cu 370 de locuri, un restaurant exclusivist denumit SKY OF ZLATIBOR care dispune de 50 de locuri și un bar cu 90 de locuri.
Astfel, în cadrul Complexului “Cigota” există condiții ideale pentru o vacanță de recreere, hotelul având anexate o piscină interioară de 25m x 12,5m, o sală de fitness echipată modern, săli de luptă și terenuri sportive în aer liber pentru diferite sporturi.
În plus, oaspeții complexului, fie ei pacienți sau simpli turiști dornici de recreere, au la dispoziție o bibliotecă, galerii de artă, saloane de cosmetică și coafură, un  centru de relaxare cu două saune
finlandeze, baie de aburi, sală de aromoterapie, căzi de hidromasaj și un solar.
În timpul sezonului turistic principal se acordă o atenție deosebită organizării de evenimente culturale: seri literare, spectacole teatrale, concerte, expoziții de artă și multe altele.

Tratament pe baze moderne

În zona clinică se realizează reabilitarea pacienților cu afecțiuni ale glandei tiroide și alte afecțiuni endocrinologice. Clinica funcționează timp de 24 de ore pe zi, în trei schimburi. Pacienții sunt sub control permanent al medicilor specialiști și al asistentelor medicale.

Despre Zlatibor

Cea mai importantă zonă turistică montană din Serbia se află în plin proces de rebranding și îi așteaptă pe români cu oferte speciale și extrem de variate.
Zlatibor este un munte întins cu povârnişuri uşoare, de o frumuseţe excepţională, cu o climă blândă şi plăcută, păşuni abundente traversate de pârâuri şi râuleţe de munte şi păduri de pin.
Zlatibor se află în Serbia de Sud-Vest, pe direcţia  Belgrad – Marea Adriatică, la o distanță de 365 de km de Timișoara, 230 km de Belgrad, şi la 25 km de Užice. Altitudinea medie a muntelui Zlatibor este de 1000 m, şi este înconjurat de vârfurile Tornik (1496m), Murtenica-Brijač (1480m), Čigota (1422m), Viogor (1281m) şi o mulţime de alte piscuri mai mici. Podişul Zlatibor se mărgineşte cu râurile: Uvac, Kamiša şi Sušica.
În ultimii ani, Zlatibor și-a diversificat oferta turistică cu atracții noi, oferind oaspeţilor o mulţime de posibilităţi pentru satisfacerea necesităţilor de relaxare și distracție.
S-au construit terenuri sportive, de fotbal, de tenis, săli de evenimente sportive, piscine deschise şi închise, centre spa, lifturi şi pârtii de ski pe Tornik şi Obudojevica, precum şi un sistem de zăpadă artificială şi un telescaun modern cu şase scaune pe Tornik.
Numărul de locuri de cazare în hoteluri şi case de odihnă este de peste 4.500 iar în unităţile de cazare private de peste 15.000, ceea ce însumează o capacitate totală de aproape 20.000 de locuri de cazare.
În cursul anului se derulează şi un program cultural bogat, cu evenimente precum Târgul de mezeluri din Mačkata “Pršutijada”, Târgul de ţuică de casă “Rakijada”, Adunarea Vânătorilor din Serbia, Adunarea trompetiştilor şi Festivalul creației populare, Colonia de artă plastică, Revelionul în Piaţa Regală.

“  Zlatibor este o destinaţie pentru întregul an şi avem o ofertă turistică de calitate tot timpul anului, iar aici, în Timişoara, vom prezenta sezonul turistic de iarnă ce urmează. În Zlatibor zăpada este peste trei luni din an, avem una dintre cele mai moderne pârtii de sky din Serbia și suntem unul dintre cele mai vizitate centre turistice în perioada iernii, iar cea mai mare zonă turistică e la Tornik, cu 4 tipuri de pârtie pentru diferite categorii de vârstă şi schiori, cu 2 sky lifturi şi o telegondolă, sunt zone de sky şi pentru copii şi pentru cei de vârstă preşcolară.” a spus reprezentanta Organizaţiei turistice – Zlatibor.
Turiștii pot opta pentru excursii spre alte destinaţii interesante ca Sirogojno, Peştera Stopića, Mokra Gora, Bajina Bašta, Rezervația Uvac, Mileševo şi altele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos