17/06/2021

1.634 de sancțiuni contravenționale aplicate în acțiunea BLOCADA

amenzi

36 de infracțiuni constatate, 1.634 de sancțiuni contravenționale aplicate, 28 de permise de conducere reținute, 19 certificate de înmatriculare retrase sunt câteva dintre rezultatele obținute de polițiști în cadrul acțiunii BLOCADA 

Pe parcursul săptămânii 15 – 21 august a.c., polițiștii din Dâmbovița au continuat activitățile circumscrise planului de acțiune BLOCADA, derulat la nivel național.

Având în vedere intensificarea tranzitului către zonele turistice și localitățile de domiciliu ale cetățenilor români care lucrează în străinătate și implicit creșterea valorilor de trafic, polițiștii au fost în stradă pentru a reduce riscul rutier și pentru menținerea fluidizării circulației pe principalele drumuri naționale și județene.

Totodată, polițiștii au acționat și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul Acțiunii, polițiștii au constatat 36 de infracțiuni, dintre care 12 au fost în flagrant.

Din totalul infracțiunilor, 28 au fost contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar una la regimul armelor și munițiilor.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 1.634 de sancțiuni, dintre care 170 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 9 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Cele mai multe amenzi, 1.415, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, dintre care 327 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 6 pentru depășiri neregulamentare și 6 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 28 de permise de conducere ( 6 pentru consum de alcool și 8 pentru viteză excesivă) și au retras 19 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.582 de lei.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share