21/06/2021

10 localitati dambovitene vor beneficia de impaduriri in perioada urmatoare

11042308_616325788502475_385016056_n In cadrul conferintei de presa de marti, 14 aprilie de la Consiliul Judetean, Presedintele Adrian Tutuianu a adus in atentia presei si a cetatenilor faptul ca Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a semnat un protocol de colaborare in vederea desfasurarii activitatilor de plantare de puieti forestieri la nivel national cu Asociatia Comunelor din Romania si organizatii nonguvernamnetale, Viitorul in zori si Eco Asis.

Conform acestui protocol Ministerul Mediului prin Romsilva pune la dispozitia Unitatilor Administrativ Teritoriale 1,5 mil de puieti forestieri iar ONG partenere sprijina prin voluntari, actiunile de plantare. La randul sau Asociatia Comunelor din Romania prin membrii sai identifica si pune la dispozitie terenurile care urmeaza a fi impadurite.conf-cjd1

”Am facut un demers pentru toate unitatile administrativ teriotriale si la momentul acesta sunt 10 localitati care au identificat terenuri pentru impaduriri: Baleni, Bezdead, Malu cu Flori, Brezoaiele, Gura Ocnitei, Visinesti, Sotanga, Razvad, Manesti, Gura Sutii. Vom transmite situatia si la Ministerul Mediului si la Romsilva. Speram ca aceasta actiune de plantare se mai poate face acum, tehnic vorbind, daca nu ea va fi derulata in toamna cand conditiile meteo sunt mai favorabile plantarii puietilor.” a declarat presedintele Consiliului Judetean, Adrian Tutuianu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share