20/04/2021

103 primaveri pentru doamna Maria Alexandru

DSCN9381

Cine nu are batrani, sa-si cumpere! Asa suna o veche vorba romaneasca pe care multi dintre oameni au uitat-o, sau au uitat sa fie atenti fata de aceste fiinte numite ”batrani” pe care societatea de cele mai multe ori ii da la o parte pentru ca nu mai sunt ”productivi”.

Astazi am cunoscut-o pe doamna Maria Alexandru, o femeie frumoasa si senina la cei 103 ani pe care ii implineste anul acesta. Mama a directorului Casei de Cultura a Sindicatelor, din Targoviste, Maria Alexandru iubeste viata chiar daca aceasta nu i-a oferit intotdeauna numai zile usoare, ba din contra este vaduva de aproape 30 de ani si a pierdut unul din cei trei copii intr-un accident.

DSCN9386

Mihai Alexandru, fiul doamnei Maria ne-a povestit despre mama domniei sale ca si la aceasta varsta este un om cat se poate de activ.

Nu sta cinci minute si mananca de cinci ori pe zi, dar numai lucruri naturale. Mereu ma intreaba de unde am procurat mancarea. Ne intreaba de vecini, cu ce se mai ocupa fiecare si nu uita niciodata sa pregateasca hrana pentru caine. Mama a fost o femeie credinciosa si foarte cumpatata, cu trei copii, acum cu nepoti si stranepoti pe care incearca mereu sa le dea cate o pilda, doar ca ei nu prea mai asculta. A trecut prin multe greutati, tata e mort de multi ani si fratele mijlociu la fel.”

DSCN9390

Primarul interimar al orasului, Daniel Cristian Stan a dorit sa marcheze inceputul primaverii oferind in dar doamnei Maria un buchet de flori si cadouri in semn de pretuire si cinstire pentru singura femeie vaduva de razboi de 103 ani din judetul Dambovita.

”Consider ca este un gest normal pe care Primaria Municipiului Targoviste trebuia sa-l faca. Vreau sa-i urez doamnei Alexandru sa fie sanatoasa, sa se bucure in continuare de copii, de nepoti, de stranepoti si sa dea Dumnezeu sa ne vedem cu bine si peste multi ani. In final as vrea sa le urez tuturor doamnelor si domnisoarelor din judetul Dambovita sa fie sanatoase, sa fie fericite si sa ne faca in continuare viata la fel de frumoasa.”

La multi ani, doamna Maria Alexandru!

DSCN9388

DSCN9380

Distribuie acest articol Oficial Media
Share