29/11/2020

147 de tineri au fost ucisi intr-un atac terorist in KENYA!

Cel puţin 147 de persoane au fost ucise joi în Kenya, într-un atac lansat în incinta campusului universitar din oraşul Garissa, la aproximativ 150 de kilometri de graniţa somaleză, potrivit unui bilanţ anunţat autorităţile kenyene, citat de „The New York Times” şi „Le Monde”.

ATENTIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL

masacru (1)
Ministrul de Interne al Kenyei, Joseph Nkaissery, a anunţat că 147 de persoane au murit în urma atacului, inclusiv cei patru terorişti. Oficialul a precizat că asaltul mortal asupra universităţii a luat sfârşit, dar forţele de securitate în continuare cercetează campusul pentru a elimina „toate ameninţările”.  De asemenea, 80 de studenţi au fost răniţi.   Atacul a început la o moschee din incinta complexului universitar, unde persoane înarmate au intrat pretinzând că sunt credincioşi.

Atacatorii au intrat în forţă în universitatea din Garissa, au deschis focul asupra paznicilor care supravegheau intrarea, în jurul orei 05.30′ (02.30 GMT) în această dimineaţă, ‘după care au ‘tras la întâmplare în interiorul campusului’, a explicat şeful poliţiei kenyene Joseph Boinnet, potrivit unui comunicat.

Autorii atacului, despre care s-a aflat că sunt membri ai grupării teroriste Al Shabab (afiliată Al-Qaeda), au început trierea studenţilor din campus: de o parte au fost puşi cei de religie musulmană, iar în altă parte cei care nu erau musulmani. Ulterior, au început ceea ce membrii Al-Shabab au numit „acţiunea împotriva infidelilor”, adică uciderea celor care nu împărtăşesc aceleaşi convingeri religioase.  kenya

Alte informaţii despre atac a dat şi un martor al atacului armat.Augustine Alanga (21 de ani), student care locuia în campusul universitar, a povestit că dormea în momentul în care a auzit împuşcături. S-a trezit repede şi fără a se încălţa a ieşit din căminul în care locuia fugind spre o pădure. „Când m-am uitatînapoi, i-am văzut. Erau cinci sau şase. Purtau măşti şi împuşcau în toate părţile”, potrivit „New York Times. 

Potrivit lui Frederick Faradays pastor crestin  in capitala Kenyei, masacrul creştinilor din nordul Kenyei are la bază o decizie politică de acum patru ani.

Totul a debutat ca o problemă politică. Kenya şi-a trimis trupele militare în Somalia, acum patru ani, pentru a ajuta la menţinerea păcii şi pentru susţinerea morală a naţiunii. Astfel, un grup extremist a început să efectueze atacuri de răzbunare asupra Kenyei. În cele din urmă, toate acestea s-au transformat într-o luptă între creştini şi musulmani. Creştinii încă nu au ripostat. Nu există zeloţi (n.r. fanatici) aici, iar creştinii se zbat să înţeleagă de ce o luptă politică trebuie să se răsfrângă asupra lor”, a mai declarat pastorul Faradays potrivit căruia partea de Nord Est şi de coastă a Kenyiei sunt grav afectate.

Citeste mai mult: adev.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share